Z-päivänä ruoditaan keinoja maailman pelastamiseksi

Yhteiskunnan ydinongelmista ja niiden ratkaisuista puhutaan Z-Päivänä Tiedepuistolla, Network Oasis –tiloissa lauantaina 13. maaliskuuta alkaen kello 12.

Tapahtumassa haetaan vastauksia muun muassa siihen mistä talouskriisi johtuu, miksi niin moni painiskelee velkaloukussa ja mikä ajaa työttömyyteen. Kiirettä, stressiä, työttömyyttä, köyhyyttä, sotia, rikoksia, pahoinvointia, nälkää, talouskriisejä, saasteita riittää yli äyräiden, vaikka tiede on kulkenut valtavia loikkia hyvin lyhyessä ajassa. Miten on mahdollista, että ihmiskunnalla on hallussaan riittävä teknologinen ymmärrys, osaaminen ja resurssit ratkaista kaikki yhteiskunnalliset ongelmat, mutta silti painiskelemme talouskriisissä, oravanpyörä kiihtyy kiihtymistään ja 34000 lasta kuolee päivittäin nälkään? Samoilla höyryillä näihin kiperiin ongelmiin esitetään myös ratkaisumalleja.

Tapahtumia järjestetään satoja ympäri maailmaa. Suomessa Z-Päivä järjestetään Lappeenrannassa, Lahdessa, Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Joensuussa.

Zeitgeist-liike pyrkii herättämään ihmisiä tämän ajan henkeen ja kehottaa miettimään asioiden nykytilaa. Jos Z-liike on täysin tuntematon, kehottavat järjestäjät tutustumaan asiaan Zeitgeist: Addendum -nimisen dokumenttielokuvan katsomisella. Tervetulleeksi paikalle toivotetaan kaikki kiinnostuneet.

Zeitgeist Attendum-dokumentin voi katsoa osoitteessa:
http://zeitgeist.fi/joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=78&Itemid=87