”Ystävistä apu opiskeluun”

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen koulutuspoliittinen ja vapaa-ajan vastaava Jukka Mähönen kannustaa uusia opiskelijoita hakemaan jaksamista opiskeluun kavereista. Mähösen mukaan torstaina 2. syyskuuta Kuopiossa järjestetty kaupunkisuunnistus on hyvä esimerkki tapahtumasta, joka mahdollistaa opiskelijakavereihin tutustumisen ja ryhmäytymisen.

”Itse näen kaupunkisuunnistuksen fuksille erittäin tärkeänä tapahtumana. Se on opiskelutaipaleen lähtöpiste, jossa tutustutaan opiskelijakavereihin ja päästään ryhmäytymään. On paljon helpompaa raivata tietään kohti valmistumista kavereiden kanssa kuin yksin puurtaen”, Mähönen pohtii.

Kaupunkisuunnistus vei Kuopion kaduille noin 500 fuksia 70 eri joukkueessa.

”Näiden lisäksi paikalla oli tuutoreita ja muita vanhempia opiskelijoita, joten yhteensä opiskelijoita lienee ollut liikenteessä lähemmäksi kuusisataa ellei ylikin”, Mähönen kertoo.

Mähösen mukaan tapahtuma on toisaalta tärkeä myös Kuopion kaupungille, ja sille kuinka opiskelijat asuinpaikkansa kokevat.

”Opiskelijat tuntevat olonsa kotoisammaksi ja huomaavat, että täällähän voi pitää hauskaakin. Kuten sanotaan, ensivaikutelma on tärkeä, ja tällä tavoin fuksille toivottavasti jää Kuopiosta positiivinen fiilis”, Mähönen toteaa.