Ylioppilaskunta julistautuu vapaaksi syrjinnästä

Joensuun yliopiston ylioppilaskunnan hallitus on päättänyt julistaa ylioppilaskunnan syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Hallitus oli yksimielisesti sitä mieltä, että ylioppilaskunta voi tässä asiassa toimia suunnannäyttäjänä.

”Syrjinnän, kiusaamisen ja häirinnän vastainen tiedotuskampanja, jonka avulla organisaatiot ja työyhteisöt tuovat julki sitoutumisensa syrjimättömyyden periaatteeseen on ehdottomasti meidänkin asiamme”, hallituksen puheenjohtaja Markus Kytölä toteaa.

Tämän kuun aikana ylioppilaskunnan toimistolle ilmestyy virallinen Syrjinnästä vapaa alue-kyltti. Kuopion yliopiston ylioppilaskunta on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi jo aiemmin.

Syrjinnästä vapaa alue-kampanja haastaa organisaatiot ja työyhteisöt julistautumaan syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Kampanjan suunnittelu ja toteutus on tehty yhteistyössä Helsingin Sanomien, Monikulttuurisen liikuntaliitto FIMU:n, Euroopan komission moninaisuuden puolesta syrjintää vastaan kampanjan, Vammaisfoorumi ry:n, Ihmisoikeusliitto ry:n, SETA ry:n sekä sisäasiainministeriön koordinoiman Yhdenvertaisuus EtuSijalle -hankkeen kesken.