Ylioppilaskunnat sanoutuvat jyrkästi irti rasismista

Joensuun Yliopiston Ylioppilaskunta ja Kuopion Yliopiston Ylioppilaskunta painottavat torstaina annetussa kannaotossaan, että ylioppilaskuntien kanta rasismiin on jyrkän kielteinen.

JoYY:n hallituksen puheenjohtajan Markus Kytölän ja KYY:n hallituksen puheenjohtajan Veli-Matti Lammentaustan liittyminen rasistisena pidettyyn Facebook-ryhmään ”Autetaan somaliystävämme takaisin kotiin” on kannanoton mukaan tehty puhtaasti yksityishenkilönä. Liittyminen ei edusta ylioppilaskuntien linjaa, eikä ylioppilaskuntia tule yhdistää rasistisiin ryhmiin.

”Yksi ylioppilaslehden tärkeimmistä tehtävistä on synnyttää keskustelua jäsenistön ja ympäröivän yhteiskunnan kanssa. Keskustelussa on nähtävissä väärinymmärryksiä ja ylioppilaskunnat pyrkivät oikaisemaan näitä läheisessä yhteistyössä yliopistojen hallinnon kanssa”, kannanotossa todetaan.

Ylioppilaskunnat toivovat keskusteluyhteyden yliopistoihin säilyvän jatkossakin avoimena ja mahdollistavan erilaisten näkökulmien esille tuomisen.

”Ylioppilaskuntien tavoitteena on, että yliopistoyhteisön keskuudessa vallitsee moniarvoinen, keskusteleva ja suvaitsevainen ilmapiiri.”