Yliopiston strategia nyt myös laulettuna – mitä mieltä?

Ruudunkaappaus State of the Smart -videosta

Itä-Suomen yliopisto lähti maailman huippujen jäljille ja julkaisi strategiansa laulettuna. Esimerkiksi Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa on ollut tapana tehdä ”taistelulauluja” hengen nostattamiseksi.
”Mekin arvelimme, että hengen nostoa tarvitaan. Virallisesti ja epävirallisesti. Yliopistossa ja laajemmin yhteiskunnassa. Ihmisillä oli hauskaa videota tehtäessä”, toteaa kappaleen State of the Smart säveltänyt ja sanoittanut yliopiston henkilöstöjohtaja Jouni Kekäle.

Kappaleessa kitaraa soittaa Kekäle itse. Kasvatustieteen professori Antti Juvonen on bassossa ja koskettimissa ja yliopistonlehtori Pasi Tuunainen rummuissa ja lyömäsoittimissa. Solistina kuullaan UEF-opiskelija Hennariikka Syvännettä. Taustalla laulaa UEF-kuoro Joy.

State of the Smart -kappaleen musiikkivideo on syntynyt yhteistyössä Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa. Video äänitettiin ja kuvattiin Cadimef-studioilla Joensuussa. Ensimmäinen liveveto kappaleesta kuullaan UEF-festareilla 18. syyskuuta.
Yliopiston markkinointiväki toivoo, että musiikkihommiin kallellaan olevat yliopistolaiset innostuisivat tekemään omia versioitaan kappaleesta. Uljas jää innolla odottelemaan. Kappale suorastaan huutaa power metal -tulkintaa ja olemme varmoja, että se taipuisi hienosti myös hip hopiksi.

Jostain syystä videon kommentointimahdollisuus on suljettu yliopiston youtube-kanavalta, mutta näkemykset kappaleesta ovat tervetulleita tänne.

Pasi Huttunen

State of the Smart -musiikkivideo