Yliopiston hallitus valitsi uudet dekaanit

UEF – Dekaanivalinnat vuoden 2014 alkavalle toimikaudelle tehtiin rehtorin esityksen mukaisesti. Yliopiston hallitus päätti valinnoista kokouksessaan 4. syyskuuta.
Filosofisen tiedekunnan dekaanin tehtävään valittiin tiedekunnan nykyinen dekaani, englannin kielen professori Markku Filppula, terveystieteiden tiedekunnan dekaanina jatkaa neurologian professori Hilkka Soininen ja yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunnan dekaanina jatkaa yleisen historian professori Harri Siiskonen. Ainut uusi kasvo dekaanikunnassa on luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan uudeksi dekaaniksi valittu Jukka Jurvelin.

Jurvelin meni valinnoissa ohi niin nykyisen dekaani Timo Jääskeläisen kuin varadekaani Maija-Riitta Hirvosen, joista kumpikin haki paikkaa.
”Esitykseni on perustunut hakijavertailuun, jossa useammalla kärkihakijalla on varsin laaja ja monipuolinen yliopistohallinnon kokemus sekä vahvat tieteelliset ansiot. Jukka Jurvelin on toiminut muun muassa Kuopion yliopiston vararehtorina yliopistojen yhdistymisvaiheessa. Arvioni mukaan hänellä on hakijoista parhaat edellytykset johtaa Lumet-tiedekuntaa seuraavina neljänä haastavana vuotena”, kertoo rehtori Perttu Vartiainen valintansa perusteista 4. syyskuuta ilmestyneessä Uljaassa.
”Minulla ei ole henkilökohtaista luottamuspulaa nykyistä dekaania ja varadekaania kohtaan. Toki olen tietoinen, että dekaani Jääskeläisen johtamistapa on herättänyt tiedekunnan sisällä ristiriitaisia tuntoja”, hän jatkaa.

Lääketieteellisen fysiikan professori Jurvelin on valmistunut filosofian tohtoriksi vuonna 1993 Kuopion yliopistosta. Hän on työskennellyt Kuopion yliopistollisessa keskussairaalassa ja Kuopion yliopistossa eri tehtävissä. Nykyisessä tutkimustyössään hän on keskittynyt kvantitatiivisten ultraääni-, MRI- ja röntgenmenetelmien kehittämiseen nivelrikon ja osteoporoosin diagnostiikkaan ja hoitoon.

Lisää dekaanivalinnoista 4. syyskuuta ilmestyneessä Uljaassa (PDF).