Yliopisto irtisanoo enimmillään 35

KUOPIO – Itä-Suomen yliopiston yt-neuvottelujen sarjan viimeisimpien neuvottelujen tuloksena yliopisto aikoo irtisanoa enimmillään 35 työntekijää, lomauttaa enintään kuusi ja osa-aikaistaa yhden työntekijän. Yliopisto vähentää väkeä myös määräaikaisuuksien päättymisillä ja eläkkeelle siirtymisillä, joten irtisanottavien ja lomautettavien lopullinen määrä on vielä auki.

Syyksi irtisanomisille yliopisto on ilmoittanut taloudelliset, tuotannolliset sekä toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvat syyt. Pääasiassa irtisanomisia on selitetty sillä, että terveystieteiden tiedekunnan vuoden 2013 talous oli 2,4 miljoonaa euroa alijäämäinen. Koko yliopiston talous oli samana vuonna kuitenkin selkeästi ylijäämäinen.

Työntekijäpuoli on ilmoittanut pitävänsä yt-neuvotteluja laittomina ja todennut, että yliopistolla ei ole taloudellisia perusteita irtisanomisiin. yt-neuvottelut päättyivät 28. toukokuuta. Yliopiston rehtori Perttu Vartiainen päättää irtisanomisista kuluvan viikon aikana.

Aiheesta aiemmin:
UEF:n henkilöstöjärjestöt kiistävät yt-neuvottelun perusteet ja menettelytavat
Itä-Suomen yliopiston yt-neuvottelutulos jätti löysään hirteen
Professori- ja Tutkijaliitto: Yliopistot ovat unohtaneet tehtävänsäHenkilöstöjärjestöt: ”UEF liittyi henkilöstöjärjestöille vihamieliseen rintamaan”