Yliopisto aloitti uuden rahankeruukampanjan

KUOPIO – Yliopisto ottaa taas hatun kouraan ja lähtee keräämään rahaa. Yliopiston juuri aloitettu, järjestyksessään toinen rahankeruukampanja kestää vuoteen 2017 saakka. Kerätyt varat käytetään yliopiston strategian mukaisesti opetuksen ja tutkimuksen kehittämiseen. Lahjoitusten merkitystä lisää se, että valtio lupaa tulla mukaan kolminkertaisella summalla yksityisiin lahjoituksiin nähden.

Kampanjan avasi Pohjois-Savon osuuspankin sadan tuhannen euron lahjoitus. Lisäksi pankki on sitoutunut tukemaan kansainvälisen liiketoiminnan ja myynninjohtamisen professuuria vuosien vuoteen 2017 saakka.

Yli kymmenentuhannen euron lahjoituksen tehnyt saa halutessaan kohdentaa lahjoituksen tietylle koulutusalalle, mutta Pohjois-Savon osuuspankki ei ole ilmoittanut viimeisimmän lahjoituksensa kohdentamisesta.

”Yliopistolla ja Osuuspankilla on yhteisenä tavoitteena toimialueensa monipuolinen kehittäminen ja hyvinvoinnin lisääminen. Yliopiston osalta se parhaiten toteutuu laadukkaan tutkimuksen ja koulutuksen avulla”, yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen toteaa.