Yammerille noottia ja toiveissa enemmän opiskelutiloja

Teksti: Saara-Maria Muurinen
Kuvat: Jussi Turunen
”Kaikki annetut palautteet käsitellään”, sanoo ylioppilaskunnan hallituksen sosiaalipoliittinen- ja kehitysyhteistyövastaava Ronja Mäkinen.

Maaliskuun hymy- ja valitusviikko keräsi runsaasti palautetta. Palautetta tuli Yammerista, YTHS:n pitkistä jonoista ja tilojen riittävyydestä ja kunnossapidosta. Eniten palautetta annettiin post it -lapuilla, joita kerättiin jokaisella kampuksella. Joensuussa palautetta kerättiin myös vessoissa olevilla paperilapuilla. QR-koodin kautta avautuvan Googlen palautelomakkeen oli täyttänyt parikymmentä opiskelijaa. Instagramiin ei tullut palautteita.

Palautteenantajat pitävät Yammeria yksimielisesti huonona sovelluksena tiedottamista varten. Monet kokivat sen turhaksi ja epäkäytännölliseksi. Syynä oli se, että Yammer on vaikea löytää ja se on alikäytöllä, koska yliopisto tiedottaa siitä huonosti. Usean mielestä tiedonkululle on liian monta sovellusta, ja tietoa on vaikea löytää yhdestä paikkaa.

Yliopiston tiloihin ja tilojen siistimiseen toivottiin parannusta sekä Joensuussa että Kuopiossa. Kuopiossa monet toivoivat pidempiä aukioloaikoja ruokalaan ja kirjastoon ja lisää monipuolisia itseopiskelutiloja.

Kuopiolaisia opiskelijoita puhutti myös se, että ovet menevät nykyään turvallisuussyistä aikaisin kiinni, minkä monet kokevat hankalaksi. Osa ehdottikin, että yliopistoon pääsisi opiskelijakortilla 24/7.

Joensuussa opiskelijat olivat ärsyyntyneet liian pieneen ruokalaan Carelialla, ja monia huoletti, miten tilat riittävät kampussiirron jälkeen. Molemmilla kampuksilla vessojen siisteyteen pitäisi palautteiden mukaan panostaa niin, että vessasta löytyy kaikki tarvittava. Ongelma koski erityisesti Joensuun Careliaa ja Kuopion Canthiaa.

YTHS:n jonoja toivottaisiin lyhyemmiksi. Jonoja vaikutti olevan eniten hammashoitoon ja psykologipalveluihin. Ajanvaraussysteemiin toivottiin parannusta niin, että aikoja olisi mahdollisuus varata myös iltaisin. Self-palveluun oltiin pettyneitä, ja monen mielestä se toimii huonosti. Palautteista kuitenkin huokui se, että itse asiakaspalveluun ollaan tyytyväisiä. Monessa palautteessa hoitajia ja lääkäreitä luonnehdittiin ihaniksi.

Amican ruokalat saivat pääasiassa positiivista palautetta. Erityisesti asiakaspalvelu sai kiitosta. Monen mielestä hinta–laatu-suhde on hyvä, mutta muutamat olivat huolissaan siitä, sisältääkö ruoka tarpeeksi proteiinia erityisesti urheilijalle. Ruokaan toivottiin myös lisää vaihtelua ja ruoan määrää haluttiin lisätä. Erityisesti Joensuussa ruoka näyttää loppuvan kesken.

Palautteita

”Luentojen videointi! olisi kiva katsoa myöhemmin tai jos ei pääse paikalle.”
”Seisomapaikkoja luentosaleihin ja muuallekin!”
”Lisää pistorasioita yliopistolle, esimerkiksi Snellulle.”
”Hengailuillat on kivoja, voisko niitä olla enemmänkin.”
”24/7 itseopiskelutiloja! Niinpä!”
”Ravintolat pidempään auki, ainakin viiteen! Ei voi jäädä nälkäisenä opiskelemaan.”
”YTHS-Self ei toimi. Ei anna varata aikoja.”
”Hammaslääkärit ja -hoitajat on ihania! Hammaslääkäripelko on kadonnut kokonaan.”