Vuonna 1988 | Zero Nine: Voodoo You

Nollaysin viimeinen suurmenestys

Kesällä 1988 ilmestynyt Voodoo You oli Kuusamon hardrockylpeyden Zero Ninen suurimman menestyskauden viimeinen levy. Sen edeltäjä, vuoden 1986 Intrique on kenties yhtyeen paras tuotos ja sitä vuotta aikaisemmin ilmestynyt White Lines bändin läpimurtolevy.
Voodoo Youn avausraita Total Blackout edustaa huimine komppiviidakkoineen ja nopeine kitaroineen Zeroa kaikkein rankimmillaan. Nimibiisi Voodoo You ja Mike Oldfield -cover Shadow on the Wall ovat albumin tunnetuinta, mutta eivät välttämättä parasta antia. Dream Queen on tyylikäs, melodinen biisi, jossa Kepa Salmirinteen solistin lahjat pääsevät todella oikeuksiinsa. Toisen slovarikaunokin Hold Your Punchesin Heal My Broken Heart-vuodatuksessa on aitoa puhuttelevuutta. Niin ikään sävykkäämmät Rollin’ through the Night ja varsin onnistunut Livin’ on the Highway lukeutuvat liki pitäen Voodoo Youn unohdettuihin klassikoihin.

Helposti sulateltavat Don’t Stop sekä Wrong Side omasivat kertosäkeissään hittipotentiaalia. Voodoo You on laadukas Zero Nine -levy, mutta albumin hienoinen ongelma on siinä, ettei yhdestäkään sen kappaleesta muodostunut Never Stop Runningin tai Banging on Drumsin veroista singlehittiä.
Genressään Zerot edustavat kuitenkin ikuisesti maamme ehdotonta eliittiä; Kuusamon jäbät eivät turhaan ole valikoituneet lämppäriksi Ozzy Osbournen, Scorpionsin sekä Ac/Dc:n kaltaisille suuruuksille. Nollaysin parhaat työt, joihin 80-luvulta lukeutuu lisäksi ehdottomasti vähintään debyytti Visions, Scenes and Dreams kestävät edelleen kulutusta erinomaisesti.

25-vuotiaat vol 2-sarjassa Pertti Pulkkanen esittelee vuonna 1988 ilmestyneitä kotimaisia klassikkoalbumeita.