Vuonna 1988 | Honey B & T-Bones: 99

Monipuoliset T-luut

Esa Kuloniemen sekä Aija ja Ismo Puurtisen vuoden 1988 pitkäsoitto 99 oli Honey B & T-Bonesin ainoa Polarvoxille tekemä albumi. Rhythm and bluesin säilyessä perustana trio laajensi musiikillista ilmaisuaan vielä edeltänyttä longaria Queen Beetä voimakkaammin.
Tuottajana esittäytyi TT-Oksala. Albumin käynnistää Kuloniemen käsialaa oleva Howlin at the Moon, joka on erinomainen, viriilillä kitarasoololla ryyditetty rockin ja bluesin kombinaatio. Esa Kaartamon kynäilemä Diamong Ring omasi popahtavuudessaan hittiainesta ja niinpä se julkaistiin myös singlenä. T-Bone Rag on kerrassaan veikeä instrumentaali, johon Erik Hokkasen viulu tuo kaivattavan lisänsä. You Can’t Take It with You on ränttätänttäosastosta levyn huipentuma.

Raa’asta, mutta silti koukukkaammasta Train I Ridesta valikoitui videobiisi. Nimiraita 99 on albumin ainoa täysin Aijan käsialaa oleva kappale, joka liikkuu syvissä vesissä nimensä veroisesti. Covereista Elmore Jamesin Hawaiian Groupie svengaa lennokkaasti Tapani Rinteen saksofonisoolon kera ja Hank Mizellin Jungle Rock on onnistunut valinta niin ikään.
I Can’t Make You Love Me edustaa nopeatempoisempia sinisävyjä ja melodisen ytimen löytävä I Can’t Help oli mukana myös Jorma Kalliokosken ohjaaman elokuvan Hyvästi ennen aamua, jossa T-bonesit myös esiintyivät, soundtrackilla. Kuloniemen inspiroitunut instrumentaali In the Blinds päättää pitkäsoiton.

Ennen 99:a T-bonesit olivat julkaisseet Polarvoxilla ep:n, jonka kappaleista kannattaa erityisesti muistaa mainiosti svengaava Monkey sekä todellinen kaunokki Mallards on Ice. T-bonesien seuraavan albumin, erinomaisesti onnistuneen On the Loosen myötä yhtyeen levy-yhtiöksi vaihtui Sundance.

25-vuotiaat vol 2-sarjassa Pertti Pulkkanen esittelee vuonna 1988 ilmestyneitä kotimaisia klassikkoalbumeita.