Villen ja Vallen tahtiin pääsee taas rallattelemaan

Teksti: Saila Rönkkö
Kukapa ei ostaisi lastenmusalevyä tämän näköiseltä mieheltä.

Eero Koivistoinen: Muusa ja Ruusa. Svart Records 2016.
Eero Koivistoinen: Muusa ja Ruusa. Svart Records 2016.
Muusa ja Ruusa on vuoden 1970 kulttialbumin uusintajulkaisu, jossa Kirsi Kunnaksen runojen tekstit yhdistyvät tarttuvaan retropoljentoon. Sävellykset Kunnaksen runoihin on tehnyt kotimaisen jatsin merkittävä nimi Eero Koivistolainen. Laulupuolesta vastaavat pääosin Tasavallan Presidentistä tuttu Eero Raittinen, Seija Simola ja nuori Vesa-Matti Loiri. Koivistolainen ja Kunnas eivät juuri esittelyjä kaipaa, joten jännityksellä odotan, maistuuko sammakkokeitto.

Ja maistuuhan se. Levyllä sekoittuvat jatsi, blues ja syntetisaattoriefektit 70-luvun hengessä. Sympaattinen äänimaailma vie nostalgiatripille konstailemattomaan aikaan, jolloin pojat oli tehty sammakoista ja tytöt kanelista. Etenkin puhaltimissa on jotain erityisen lämminhenkistä. Retrohenkinen tunnelma jakanee mielipiteitä, mutta allekirjoittaneen suupielet se saa kääntymään kohti korvia. Reipas meno saa polvet notkumaan ja hoilottamaan mukana.

Kappaleet ovat kohderyhmää ajatellen sopivasti muutaman minuutin pituisia. Laulujen tahtiin on vaivatonta paukuttaa rytmikapuloita ja tarinallisiin runoihin on helppo eläytyä, mikä ilahduttanee leikkimielisiä. Kansiliepeestä löytyvät laulujen sanojen lisäksi kappale-esittelyt suomeksi ja englanniksi.