Viekas Nestor on voittoputkessa

JOENSUU – Laulaja Kalle Kaasinen edustaa viidesosaa Nestor-yhtyeestä, joka voitti Karjalaisen järjestämän Rok-it-kisan. Palkintona odottavat keikka Ilosaaressa ja levytyssopimus. Kävin kyselemässä laulajalta tunnelmia voitosta ystävällismielisen shakkipelin merkeissä. Nestoria Kaasinen kuvailee: ”Viekas ja dramaattinen. Dramaattinen siksi ettei meillä kenelläkään ole varteenotettavaa työpaikkaa. Paitsi rumpalilla, mutta sekin on leikkityötä.”

Rok-it-kisaa seuranneet varmasti huomasivat Nestorin esiintymistavan, joka on yhtyeen jäsenten työtilanteen lisäksi myös varsin dramaattinen. Erityisesti Kaasinen käyttää lavatilaa hyödykseen esiintyessään. ”Lavaesiintyminen ei ole suunniteltua vaan tulee luonnostaan. Koen että jos esiintymisen yhteydessä en anna katsojalle aseita pilkata hyvin henkilökohtaisesti niin esiintyminen on epäonnistunut.” pohdiskelee laulaja.

Rok-it voitto on tärkeä paikka yhtyeelle: ”Meille on annettu hyvät edellytykset näyttää mihin meistä on. Tänä vuonna täyttyy kaksi haaveissa pitkään elänyttä toivetta. Levytyssopimus ja Ilosaarirokissa esiintyminen, joka on Joensuulaiselle yhtyeelle tietynlainen rajapyykki. Hyvin mielissäni olen voitosta.”

Yhtye on varsin uusi tuttavuus Joensuun rockskenessä.
”Nestor perustettiin viime keväänä. Kitaristi-Villet olivat soitelleet pidempään toistensa kanssa. Villet päätyivät sitten samaan asuntoon soittamaan ja satuin itsekin kämpässä asumaan. Kämppiksellä oli vielä sähkörummut ja ajauduin sitten itsekin mukaan tekemään musiikkia. Tunnistin itseni nopeasti musiikista. Soundi kuulosti hyvältä ja ensimmäistä kertaa soittaessa syntyi jo Housewives-kappaleen aihio.”

”Biisit syntyvät lauluntekotalkoissa. Joko molemmat Villet tai vain toinen ja minä ovat mukana. Heillä on idea, johon alan tekemään laulumelodiaa ja sitä kautta syntyy aihio, jonka kanssa mennään treenikämpälle. Kaikki hoitaa oman tonttinsa. Kitaraosuudet kitaristien, laulu minun jne.”

Joensuussa jo pitkään trubaduurina soittaneelle Kaasiselle laulaminen ilman kitaraa on uusi aluevaltaus.
”Nestor on ensimmäinen yhtye jossa vain laulan. Nyt biiseissä voi olla monipuolisempia rytmityksiä. Aivot menevät kitaraa soittaessa samaan tempoon, joten vain laulaessa on helpompaa. Vastarytmityksiä voi vaikkapa tehdä. Trubaduuripuoli on vielä olemassa, mutta sanotaanko näin, että nyt ei ole sen aika.”

Kaasisella riittää puuhaa myös musisoinnin ulkopuolella:
”Viime talvena innoistuin avantouinnista, mutten lopulta käynyt kuin pari kertaa. Luen myös paljon kirjoja ja pelaan shakkia kun löydän vastustajia. Shakki opettaa kärsivällisyyttä ja olemaan parempi häviäjä. Sillä voi myös julkisesti päteä.”
Allekirjoittanut huomauttaa että Kaasisen häviäjän taitoja en päässyt näkemään tällä kertaa. Voittajan kyvyt olivat tosin kohdallaan.