VIDEO: Tillanen tarjoaa vertaistukea kaltaisilleen


Tillasen haastattelu tehtiin torstaina Kuopion Henry’s Pubissa järjestetyn Joku Roti -klubin yhteydessä. Tapahtumassa esiintyivät myös Stepa & Are, Vieläki Lepposaa & Haamu sekä tiskijukat Beha, Hane ja Murkkumies.

KUOPIO – Ilkka Kalevi Tillanen julkaisi 9. toukokuuta uuden albumin Rantaremmi-yhtyeensä kanssa. Levyllä ruoditaan suomalaisuuden ihanuutta sekä kurjuutta tuttuun Tillasen tyyliin. Teeman mukaisesti tuotos kantaa nimeä Maailman paras maa – Världens bästa land.
Tillanen laskeskeli räppäämisen aloittamisesta kuluneen tänä vuonna kunnioitettavat 15 vuotta. Matkan varrelle on mahtunut useampia musiikkiprojekteja, kuten Suomen Demokraattisen Nuorisoliiton (nyk.
Vasemmistonuoret) 60-vuotisjuhlia varten perustettu Isä Aurinkoinen ja Rauhanpanssarit sekä bändiprojektit Pain Affiliated ja Mikkelin Valkone Roskasakki.

Suomen kansa sekä ihastuttaa että vihastuttaa Tillasta. Osansa kritiikistä saavat tällä kertaa niin valkoisiksi, lihaa syöviksi heteromiehiksi itseään kutsuvat kuin myös asioita poikien ja tyttöjen juttuihin jakavat ihmiset. Kappaleiden sanoitukset ovat Tillasen itsensä käsialaa. Hän nimeää virnuillen lempiaihepiirikseen juurikin muiden ihmisten haukkumisen.
Tillanen tuli tutuksi vuoden 2006 presidentinvaalien yhteydessä Utopia
2006 -liikkeen ehdokkaana. Vaadittua 20 000 kannattajakorttia ei aivan saatu kerättyä, mutta se ei miestä lannistanut, vaan hän asettui Vasemmistoliiton ehdokkaaksi seuraavan vuoden eduskuntavaaleissa.
Kaudella 2010-2011 hän toimi myös Turun Vasemmistonuorten varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä Tillanen ei kuulu mihinkään puolueeseen, mikä on verottanut hänen intoaan ottaa osaa politiikkaan.
Hän tunnustautuu kuitenkin innokkaaksi politiikan sivustaseuraajaksi.

Wikipediassa Tillasta tituleerataan lastenhoidon ammattilaiseksi, mutta itse hän kokee olevansa vielä harrastelija. ”Työskentelen kyllä alalla, mutta tutkinto on vielä kesken. Meinasin kyllä jatkaa opintoja”, Tillanen valaisee. Keikkamatkat ovat hänen mukaansa hyvää vastapainoa lasten kanssa leikkimiselle ja heidän pukemiselleen.