Vertaistukea syömishäiriöisille Joensuussa

JOENSUU – Syömishäiriöön sairastuneille suunnattu vertaistukiryhmä on aloittanut toimintansa myös Joensuussa. Toimintaperiaatteina toiminnassa ovat luottamuksellisuus, tasa-arvoisuus ja oman elämän asiantuntijuus. Sanahelinältä kuulostavat periaatteet pitävät sisällään vertaisryhmän tarjoaman ainutlaatuisen tuen. Samassa elämäntilanteessa elävän ihmisen tarjoamaa ymmärrystä ja yhteisyyden tunnetta ei muualta löydä.
”Vertaistukiryhmään ovat tervetulleita kaikki, jotka kokevat, että ruokaan, syömiseen ja liikuntaan liittyvät pakkoajatukset määräävät elämää ja kuvaa itsestä. Osallistujia yhdistää oma kokemus syömishäiriöön sairastumisesta, sairastamisesta tai siitä toipumisesta. Ryhmään tuleminen ei edellytä diagnoosia tai hoitosuhdetta, vaan tahto selviytyä syömishäiriöstä ja tarve saada tukea voimavarojen löytymiseen toipumisen tiellä riittävät”, ohjaajat kuvailevat.

Ryhmä kokoontuu sunnuntaisin 26.9, 10.10, 24.10, 7.11, 21.11. klo 18–19.30 VYÖHYKE -talolla (Suvantokatu 1), talon yläkerran kokoustilassa. Ryhmän järjestää Väli-Suomen syömishäiriöperheet ry.
Ryhmä on avoin tapaamiskerroilla 26.9 ja 10.10. Tämän jälkeen ryhmä todennäköisesti suljetaan. Keskustelun lisäksi ryhmässä käytetään luovaa toimintaa osallistujien toiveiden mukaisesti. Vapaaehtoistyönä ryhmää ohjaavilla henkilöillä on omakohtainen kokemus syömishäiriön sairastamisesta ja siitä toipumisesta. Se on tarkoitettu ensisijaisesti yli 18-vuotiaille.