Vasemmistonuoret kannustaa piilottamaan siirtolaisia

Vasemmistonuoret kannustavat tiedotteessaan kansalaisia piilottamaan siirtolaisia koteihinsa. Vasemmistonuorten kannanotosta syntyy väistämättä mielenyhtymä Joensuun yliopiston aikuiskasvatuksen professorina vuosina 2004-2006 toimineeseen Juha Suorantaan, joka julkaisi äskettäin Piilottajan päiväkirjan, jossa hän kertoo omakohtaisia kokemuksia maahanmuuttajan piilottelusta.

Suoranta ymmärtää, että mielenyhtymä voi syntyä helposti, mutta vakuuttaa, ettei hänellä ole tekemistä kannanoton kanssa.

”Toki tervehdin solidaarista kannanottoa ilolla, mutta osaan arvioida tässä tapauksessa vain oman toimintani etiikkaa. Olen vastuussa omista piilottamisistani, mutta toisten piilottamisista minun on vaikea tehdä arvioita”, toteaa Suoranta.

Suoranta kertoo lähteneensä kirjassaan liikkeelle auttamisen tematiikasta.

”Jos olisin itse kusessa, niin toki toivoisin, että minua autetaan.”

Suoranta ymmärtää Vasemmistonuorten julkilausuman provokatiivisuuden, mutta kokee, että toisenlaisessa yhteiskunnassa lausunnolle ei olisi edes tarvetta.

” Suomessa moraalin määrittelee perinteisesti valtio. Siksi auttamisen kulttuuri ja kieli ovat hyvin kehittymättömiä, jonka myötä valtion ja ihmisen välille jää tyhjä tila. Yksilö kokee avuttomuutta, jos ja kun häneltä puuttuu kansalaissyntyinen sivistys ja moraali”, pohtii Suoranta.

Vasemmistonuorten tavoitteena on lanseerata kommentillaan ja ensi viikolla järjestettävällä Rasismin vastaisella viikolla vasemmistolainen vaihtoehto siirtolaisuuskeskusteluun.

Vasemmistonuorten puheenjohtaja Dan Koivulaakso ei näe suoraa yhteyttä Suorannan kirjalla ja kannanotolla.

”Suoranta on yksi ihminen, joka on piilottanut maahanmuuttajan, mutta ilmiö on huomattavasti laajempi”, sanoo Koivulaakso.

Koivulaakson mukaan kannaton motiivina on taata kaikille yhtäläiset oikeudet työmarkkinoilla ja yhteiskunnassa.

”Lähdemme siitä, että ihmisten liikkuminen ja halu paeta epätoivoa eivät ole meidän tahdostamme kiinni”, toteaa Koivulaakso.

Hänen mukaansa oikeudeton työvoima ja liian tiukat lupakäytännöt tuottavat paperittomia siirtolaisia, kuten monin paikoin Euroopassa on käynyt.

”Ainoita voittajia ovat riistotyötä teettävät työnantajat. Siksi on tärkeää, että kaikilla Suomessa oleskelevilla on oikeus tehdä työtä, viettää perhe-elämää ja oppia kieltä”, Koivulaakso jatkaa

 • Oon Vasemmistonuorena tosi ylpeä tästä keskustelun avauksesta! Vaihtoehtoa tähän ns. maahanmuuttokriittiseen keskusteluun kyllä tarvitankin. Olen lukemattomat kerrat harmitellut sitä epäsolidaarista ja yltiöisänmaallista sävyä, joka Suomen maahanmuuttkeskustelua on leimannut jo ihan liian pitkään. Vasemmistolaisena katson, että meidän yksi perustehtävistä on viheltää tällainen rasismia ruokkiva peli poikki ja avata sitä kirjavaa todellisuutta, jossa siirtolaiset elävät ja syyt jotka ihmisiä maasta toiseen liikuttavat. Hyvä, hyvä. Elääköön solidaarisuus, ihmisarvo ja vapaa liikkuvuus!

 • Frank

  ”solidaarisuus, ihmisarvo ja vapaa liikkuvuus”

  Just just… Näähän just onkin aina olleet vasemmistolla arvossaan esim. tuossa itärajan takaisessa ”ihanneyhteiskunnassa” sekä mm. P-Koreassa ja Kiinassa. Radikaalipennut ei näköjään tunne edes omaa historiaansa. No, kyllä siperia opettaa…

  Naurattais jos kyseessä ei olis vakava asia, nytkin mm. hirmuhallitsija stalinin mainetta ollaan ”puhdistamassa” samalla kun maamme itsenäisyyden puolesta taistelleesta Mannerheimista tehdään ”vasemmistokulttuurissa” homostelevaa eläimeenmsekantujaa.

  Mutta kun kerran kannatat tuota piiloutumisajatusta, niin tässäpä sulle kämppis:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Abdigadir_Osman_Hussein

  Siitä vaan rohkeesti kirjeenvaihtoon.

 • Spartacus

  Hyvä Frank.
  Kyseiset arvot ovat olleet vasemmistolaisiksi luonnehdittujen poliittisten liikkeiden keskiössä jo Ranskan vallankumouksesta asti. Stalin-kortti on hupaisa retorinen työkalu, jolla voi tehokkaasti sulkea silmänsä vasemistolaisen humaanin liberalismin edessä. Kuten varmasti tiedät vasemmistoksi ruvettiin nimittämään niitä ryhmiä, jotka ranskan parlamentissa vallankumouksen jälkeen istuivat puheenjohtajasta katsoen vasemmalla. Näiden ryhmien kantavia aatteita oli liberalismi ja tasavaltalaisuus. Myöhemmin 1800-luvun aikana liberalisteista maailmaa analyyttisesti ja realistisesti tarkastelevat tahot rupesivat kehittämään varsinaisia vasemmistolaisia aatteita: anarkismia ja sosialismia. Näiden vankka humanistinen perusta on kuitenkin liberalismissa ja uskossa demokratiaan riippumatta siitä, mitä niiden nimissä on törttöilty.

  Toisekseen, jos yksittäisten toimijoiden ja valtioiden harjoittamat vääryydet riittävät tuhoamaan niitä edeltäneet ideat lienee selvää ettei oikeistolaisuuden taustalla vaikuttavat talousliberalismi, konservatiivisuus ja nationalismista puhumattakaan ole sen puhtaampia pulmusia.

  Mitä jos jätetään ne diktaattorikortit käyttämättä ja keskustellaan poliittisten ideoiden ja vaihtoehtoisten käytäntöjen tasolla. Eikö tästäkin ehdotuksesta voitaisi keskustella olettaen että vasemmistonuoret todella ovat mitä sanovat olevansa. Tilanne olisi kokonaan toinen, jos he väittäisivät: olevansa solidaarisia, kannattavansa ihmisoikeuksia ja liikkumisen vapautta, mutta vaatisivat maahantulon kontrollointia ja rajoittamista etnisin tai muin syrjivin perustein. Silloin voisit heiluttaa stalin-korttia tai ehkä hitler-kortti sopisi siihen paremmin.

 • Frank

  Sinusta on siis oikein kun kaverisi yllyttävät haittaamaan yhteiskuntaamme turvaavien viranomaisten työtä piilottelemalla laillisesti karkotettavia (rikollisia)? Onhan se kyllä ”linjan” mukaista jos teistä kerran _anarkismi_ on oikeasti ”aate”… Kuvaavaa onkin tapasi vetää ranskan vallankumous esiin mutta samalla sujuvatsi ohittaa nuo jakobiinien hirmuhallinnon päivät kun giljotiinit irrottivat viattomien päitä kellon ympäri. USA:n muutamasta Guantanamon vangista kyllä elämöitte, mutta itänaapurin ja Kiinan ihmisoikeustilanteesta, Tsetsenian sodasta, Georgian kimppuun käymisestä ja Viroon kohdistetusta painostuksesta ollaan kusi sukassa_ vaikka NL:kaan ei enää edes ole_!

  Vasemmisto on ennenkin laittomuuksilla, jopa aseellisella terrorilla sekä vieraan valtion (=NL) tuella hyökännyt laillista demokraattisesti valittua yhteiskuntajärjestystämme vastaan ja yrittänyt korvata sen yksipuoluediktatuurilla. Tämän epäonnistuttua stasi- ja kgb-agenttinne jatkoivat maanpetoksellista toimintaa (kyllä; aikuisten oikeasti, vakoilu on maanpetosta ja oikeusvaltiossa tuomittavaa!) ajaakseen lakoilla ja tilatuilla nooteilla Suomen pakkoavioliitoon NL:n kanssa. Herätkää nyt jo viimein niistä Pohjantähti-saduistanne! Te ette ikinä tule saamaan tähän maahan himoitsemaanne neuvostodiktatuuria.

  Totta on, että suurpääoma, teollisuus ja pörssipelurit käyttävät nykyisin aivan liikaa valtaa maassamme. Ja yrittävät nyt ulosmitata yhteiskunnalta ja palkansaajilta niin paljon kuin mahdollista. Mutta sitä ei tule korvata sak:laisten korpikommunistien nyrkkivallalla ja yhteiskunnan kiristyksellä kuten esim. nyt tapahtuu satamissa. Solidaarisuudesta ei ole kysymys kuun ahnaajat vaativat 3000-4000 E/kk palkkojensa pääklle vuoden palkkaa irtisanomisista. Tai kun paperimiehet pysäyttävät koneita vaikka tienaavat enemmän kuin lääkärit (Joo tiedän faktana kun kavereita on kummallakin alalla).

  Mutta joo, ehkä tämä lipeää jo kauas aiheesta. Sinulla on omat vakaumuksesi ja minulla omani. Minä uskon moniarvoiseen demokratiaan, yksilön vapauteen ja oikeusvaltioon. Keskityn jatkossa tuohon maahanmuutto-aiheeseen. Provosoiduin puolueesi eteen aloittamastasi vaalityöstä. Vaikka se lienee ollut tarkoituksesikin.

  ps. Ja mitä kortteihin tulee, niin itsepä jo aloituskommentissasi käytit koirankorville pelatun rasismikortin. Jatkoa ajatellen tiedoksi; minä en ole rasisti. Mulla on ystäviä niin senegalista, venäjältä, guatemalasta, USAsta ja useimmista keski- ja eteläeuroopan maista. En pidä mitään kansaa tai rotua toista parempana. Venäjältä tulee niin Putin kuin Puskin, Saksasta Hitler ja Schiller. Vaaralliseksi tilanne muuttuu kun juuri sinun edustamasi ääriliikkeen (sitähän kommunismi on siinä kuin kansallisSOSIALISTINEN saksalainen TYÖVÄENPUOLUEkin) fundamentalismi saa vallan.

 • Frank

  ps. Sori, katsoin ed. viestin tulleen palautteena Heidiltä, enkä huomannut, että sen lähetti Spartacus.

 • Frank

  Mutta, keskustellaan sitten maahanmuuton käytänteistä. Olen (kuten tällä hetkellä ilm. n. 60% enemmistö suomalaisista) pitkälti samoilla linjoilla kuin Presidentti Ahtisaari joka sanoi, että Suomen tulisi olla itsekkäämpi maahanmuuttopolitiikassaan (kuten esim. käytäntö
  Kanadassa). Tai vaikkapa kokemuksen syvällä rintaäänellä puhuva Erkki Toivanen joka on syvällisenä Eurooppa-tuntijana nähnyt varmasti enemmän sekä tuota päätöksentekoa, että sen seurauksia.

  (http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/erkkitoivanen/hyodylliset-idiootit-islamismin-asialla).

  Vasurinuoret niputtavat tiedotteessaan kierosti kaikki maahantulijat ’siirtolais’sanan alle hakien näille jotain pakolaisstausta. Kyseessä ei ole ”vapaa liikkuvuus”, ”solidaarisuus” saati yhteiskuntamme hyödyttäminen Nämä pakoilijathan ovat juuri niitä joita ollaan palauttamassa, koska on katsottu heidän _haittaavan_ yhteiskuntaamme. Usein rikollisia tai huoria (tai nykyään pitää varmaan puhua ”ihmiskaupan uhreista” vaikka kauppaaja ja uhri olisivat sam henkilökin :-/ ). Haluatteko te oikeesti näitä koteihinne?

  Mulla ei ole mitään esim. työperäistä maahanmuuttoa vastaan _jos sitä tarvitaan_ (ei tarvita kun maassa on 200000+ työtöntä, lama, teollisuuden maastapako ja vielä sak:n masinoima lakkoaalto) eikä oikeiden pakolaisten (siis heidän jotka joutuvat pois kodeistaan sodan tai luonnonmullistuksen takia) ottamista _jos siihen on varaa_ (Ei ole: EU-komissio arvioi, että Suomen julkinen talous ylittää tänä vuonna unionin taloussääntöjen budjettivajerajan ja meillä on omasta takaa kymmeniä tuhania asunnottomia ja köyhiä). Hyväksyisin myös turvapaikanhakijoiksi vaikkapa Putinia pakenevia venäläistoimittajia ja kiinalaisia sananvapausaktivisteja (joiden asema kotidiktatuureissaan on todella vaarallinen verrattuna vaikkapa täällä majaileviin kurdeihin ja romaneihin).

  Pelkästään Suomen sosiaaliturvaa väärin perustein hyväksikäyttämään tai kaduille kerjäämään, ryöstelemään ja varastelemaan tulevat _eivät_ kuitenkaan ole työmuuttajia, pakolaisia, turvapaikanhakijoita tai edes siirtolaisia.On _oikeiden pakolaistenkin_ etu, että maahantulossa on tiukka seula: Rajalliset resurssit (=meidän verorahamme) saadaan riittämään paremmin. Työllistyminen on helpompaa (mikäli työtä on jatkossa edes suomalaisille), jengiytyminen ja sitä myötä syrjäytyminenkin vähäisempää. Integraatio helpottuu, kun väestö- ja huoltosuhde vähälukuisen työikäisen kantaväestön kanssa on balanssissa. Samalla maahanmuuttajien mainekin paranee, kun joukosta voidaan seuloa pois sota- ym. rikolliset ja terroristit. Vantaalla pakolaisten sijoittamista on jo fiksusti päätetty rajoittaakin 2 vuodeksi. Tämä on järkevä ja hyvän hallintotavan mukainen päätös jota ketjun ensimmäinen kommentoija kaupunginvaltuutettu Heidi K. ITSE vielä eilen peräänkuulutti ilmaislehtikannanotossaan: (Heidi Komulainen Kuopion kaupunkilehti 17.3. 2010: ”Tehokkkuutta päätöksentekoon, hitautta harkintaan!). Taisi tällä kertaa Heidiltä unohtua, että lainrikkomiseen yllyttäminen EI tue ”hyvää hallintotapaa” eikä maahanmuuton seurausten ja kustannusten arvioimatta jättäminen ”osoita harkintaa”. Vasemmiston dialektiikkaa aidoimmilaan, ”tarkoitus pyhittää keinot” ja sitä rataa…

  Kyse ei ole rodusta (kuten sanoin ihmiset ovat ihmisiä väristä, rodusta ja sukupuolesta riippumatta) vaan tavoista, laeista ja kulttuurista. Kyllä se niin on, että maassa maan tavalla tai maasta pois. Emme me voi täällä hyväksyä huntupakkoja, kivityksiä, parvekkeelta heittämisiä, suvun joukkoraiskauksia, kunniamurhia, lasten naimista, juutalaisvihaa, rituaaliteurastuksia, naisten ympärileikausta, sharia-lakeja avointa prostituutiota tms. Eikä meidän pidä muuttaa skandinaavisia ja demokraattisia perinteitämme, tapojamme, sananvapauttamme ja lakejamme jokaisen maahantulijan ahtaan uskontokäsityksen/-tulkinnan mukaan
  Muuten saadaan jatkossa lukea enemmänkin tätä: http://www.tamperelainen.fi/Paikallisuutiset/Kolumnit/A-P-Pietila-Tyttojen-alistaminen-alkaa-paivakodista

 • Huh, huh, mitä ennakkoluuloja Frankilta. Tässä vaiheessa totean vain etten ole sen koommin stalinisti kuin korpikommunistikaan. Ikävää, jos olen jostakin antanut niin ymmärtää? Rasismi ei ole mikään stigma siinä missä neuvostodiktatuuri tai natsi-saksa. Kaikki ovat yhtä tuomittavia, mutta rasismista (tai siihen suhtautumisesta) kukin yksilö vastaa osaltaan. Stalin ja hänen kannattajansa vastaavat omista tuomittavista valinnoistaan samoin kuin Hitler ja hänen kannattajansa. Itse tuomitsen jyrkästi niin rasismin, kansallissosialismin kuin neuvostostalinisminkin.

  Siirtolaiskäsitteeseen vielä sen verran, että se tosiaan käsittää eri rajat ylittävän liikkumisen muotoja. Olen itsekin ollut niin siirtolainen kuin maahanmuuttaja asuessani ja opiskellessani Ruotsissa lähes viiden vuoden ajan. En kuitenkaan ollut pakolainen, huora tai rikollinen. Olen suomalaisena todella etuoikeutettu, sillä kun Ruotsin valtio ei suostunut tukemaan siellä aloittamiani opintoja, sain opintotukea Suomesta. Tällä tavoin Suomi säästi yhden opintopaikan enemmän jollekin muulle opiskelijalle ja Ruotsi hyötyi melkoiset veroedut opisntojen ohella tekemästäni työstä, mutta vein toisaalta jonkun muun opiskelupaikan heidän oppilaitoksessaan.

  Kiitokset vaan Ruotsille suopeasta suhtautumisesta haluuni viettää lähes viisi vuotta heidän maaperällään. Vaikka heilläkin riittää tosin vielä kehittämistä muiden kuin pohjoismaisten ja EU-jäsenvaltioiden kansalaisten vapaan liikkuvuuden edistämisessä ja tasa-arvoisessa kohtelussa, ollaan me Suomessa vielä täysin lapsen kengissä heihin verrattuna, mitä maahanmuuttopolitiikkaan tulee.

  Noin yleensä ottaen pidän huomattavasti rakantevampana keskustella siirtolaisuudesta, maahanmuutto-asioista ja pakolaisuudesta muiden kuin ”maahanmuuttokriittiseksi” julistautuneiden kanssa. Ihminen, joka pelkää eikä sen vuoksi osaa kunnioittaa kaikkien yhtäläistä tasa-arvoa, vapautta ja ihmisarvoa, harvoin ymmärtää ihmistä, joka katsoo maailmaa mieluummin rakkauden valossa. Elän kuitenkin siinä toivossa, että ihmiset ainakin haluaisivat ymmärtää.

 • Frank

  ”Vaikka heilläkin riittää tosin vielä kehittämistä muiden kuin pohjoismaisten ja EU-jäsenvaltioiden kansalaisten vapaan liikkuvuuden edistämisessä ja tasa-arvoisessa kohtelussa, ollaan me Suomessa vielä täysin lapsen kengissä heihin verrattuna, mitä maahanmuuttopolitiikkaan tulee.”

  Sinäkö haluaisit tännekin Ruotsin tai Pariisin mallin mukaan mamujen valtaamia lähiöitä mellakoineen? Ja lisää ’parvekkeelta pudonneita tyttöjä’? No thanks! Pitäydyn itse ainakin mieluummin ’lapsenkengissä’ kuin noissa sandaaleissa…

  ”Noin yleensä ottaen pidän huomattavasti rakantevampana keskustella siirtolaisuudesta, maahanmuutto-asioista ja pakolaisuudesta muiden kuin “maahanmuuttokriittiseksi” julistautuneiden kanssa.”

  Niin, siellä teidän samanmielisten pilvikäkelässä on niin lutuista keskustella ja kuvitella kaikki kivaksi, eikös? Punasten lasien läpi kun katsoo, niin… vaan näinhän suomessa tekee nykyään kaikki poliitikotkin, ettei vaan vaalikeskustelussa kukaan pääse lyömään rasistikortilla, hui.

  ”Ihminen, joka pelkää eikä sen vuoksi osaa kunnioittaa kaikkien yhtäläistä tasa-arvoa, vapautta ja ihmisarvoa, harvoin ymmärtää ihmistä, joka katsoo maailmaa mieluummin rakkauden valossa. Elän kuitenkin siinä toivossa, että ihmiset ainakin haluaisivat ymmärtää.”

  Jep, mutta pelkääjinä on esim. Ruotsin tapauksessa skandinaavista ’moraalittomuutta’, ’maallistumista’ ja demokratiaa pelkäävä maaahanmuuttajapopula. Ei (aiemmin) avoin ja suvaitsevainen kantaväestö. Mulla ei ole ollut ikinä pelkoja esim. vietnamin tai chilen pakolaistsen ottamisesta. Tai kiinalaisten, tahimaalaisten, amerikkalaisten, saksalaisten jne työperäisestä maahanmuutosta. He ovat sopeutuneet ja rakentaneet suomalaista yhteiskuntaa. Eivätkä tullet tänne loisimaan, vaatimaan erikoisetuja ja omien lakiensa kunnioittamista. _Kuten et sinäkään tehnyt Ruotsissa ollessasi_. Maassa maan tavalla tai maasta pois.

  Minä aion jättää lapsilleni perinnöksi isovanhempieni verellään lunastaman ja vanhempieni työllään rakentaman Suomen: Kansalaisiaan suojelevan demokraattisen oikeusvaltion, jossa laki on kaikille sama. En halua, että tytärtäni halveksii joku maahantulija (venäläinen sovinisti tai afrikkalainen muslimi) vain siksi, että hän on nainen. Hänellä tulee olla oikeus kulkea ilman huntua ja piirtää niin halutessaan pilakuvia Jeesuksesta, Muhammedista tai Stalinista ilman koston pelkoa. Puhumattakaan että joutusi noudattamaan jonkun mamu-klaanin tai suvun omia ’lakeja’. En halua, että kukaan ’sukulainen’ kieltää poikaani tapaamasta jotain tyttöä eri uskontoihin vedoten. Ajatus venäläismafian ’suojelemista’ yrityksistä tai jo nähdystä turkkilaisten ja kurdien reviiritaistelusta kotinurkillani on vastenmielinen. Olisi myös väärin, että lapsieni elintaso tulisi laskemaan kestämättömän kalliiksi tulevan thorsilaisen avoimet ovet-maahanmuuttopolitiikan johdosta.

  Ottakaa arvoisat anti-maahanmuuttokriittiset nyt järki käteen. Kantaväestön ikääntyessä sen osuus vähenee kun taas mamujen suurperheiden lisääntyy. En teidä opetetaanko teille tiedostusopin laitoksissanne matematiikka, mutta tuosta yhtälötsä on helppo nähdä, että koitta aika, jolloin olemme itse vähemmistönä omassa maassamme.
  Silloin käy niin, että saatte sitä mitä tilaatte: Moni-, ihmis- ja tasa-arvoisen, suvaitsevaisen demokratian tilalle uuden afganistanin, jossa kuljette joka päivä äänettömäksi uhkailtuna huntu kasvoilla kolme askelta miehen perässä kohti moskeijaa. Ette käykään enää tyttöporukalla baarissa vaan saatte raippoja jos henki edes haiskahtaa. Ettekä kirjoittele uskonto-, merkkihenkilö-, tai yhteiskuntakriittisiä tai evoluutio-, feminismi- tai ateismimyönteisiä juttuja enää edes nettiin ilman ennakkosensuuria. Dystopiaan, jossa naisen rakastuminen naapurinpoikaan voi johtaa julkiseen kivitykseen.

  Suomi on vielä pelastettavissa, mutta vain jos siihen ryhdytään nyt.