Valtiovallan oikeutusta pohditaan Joensuussa

Onko meillä moraalista velvollisuutta totella lakia? Tätä pohditaan Joensuun Demarinuorten järjestämässä kaikille avoimessa keskustelutilaisuudessa ravintola Jokelassa torstaina 11. maaliskuuta alkaen kello 18. Aiheesta alustaa filosofian opiskelija Olli Kaarakka, joka muistetaan myös provosoivista kolumneistaan ja artikkeleistaan Joensuun ylioppilaslehdessä.

”Pitääkö lakia totella siksi, että se on laki, vai pitääkö toimia yleisen moraalin mukaisesti, joka usein sattuu osumaan yksiin lain kanssa. Kyse ei ole mistään mistään poliittisen anarkismin julistuksesta, vaan tarkoitus on taas kerran nostaa pöydälle tämä iso filosofinen ongelma, johon on haettu ratkaisua jo yli 2000 vuotta”, Kaarakka hahmottelee tapahtuman luonnetta.

”Poliittisen velvoitteen perusteluja käsittelevä graduni sivuaa näitä teemoja, joten itse tietysti samalla hyödyn muiden näkemysten kuulemisesta”, hän jatkaa.

Kipinä on Joensuun Demarinuorten keskusteluryhmä ja ideahautomo, jossa keskustellaan enemmän ja vähemmän ajankohtaisista poliittisista ja yhteiskunnallisista aiheista.