Uusi palvelu tuo paikalliset opiskelijaedut nettisivulle

Kuopion ja Joensuun korkeakoulujen opiskelijakunnat ISYY, SAVOTTA ja POKA ovat perustaneet yhteisen Opiskelijan Itä-Suomi yhdistyksen. Yhdistyksen ensisijaisena tarkoituksena on luoda nettiportaali, jonne keskitetään kaikki paikalliset opiskelijapalvelut ja edut.

Mallia sivuston luomiseen on otettu Tampereelta, jossa vastaava opisekelijantampere.fi – sivusto on toiminut hyvällä menestyksellä pari vuotta. Sivusto pitää sisällään opiskelijaetuja, tarjouksia, tapahtumia, harjoittelupaikkoja ja myöhemmässä vaiheessa mahdollisesti asunnonvälitystä. Kuopion kaupunki on jo päättänyt siirtää oman opiskelijatiedotuksensa perustettavalle sivustolle.

Sivuja pilotoidaan Kuopiossa, jossa opiskelijankuopio.fi – sivusto avautuu ensi syksynä ennen uusien opiskelijoiden saapumista. Tavoitteena on, että Joensuussa vastaava sivusto saataisiin auki vuodenvaihteen jälkeen. Kolmannessa vaiheessa palvelua laajennettaisiin Savonlinnaan, Varkauteen ja Iisalmeen. Jokainen kaupunki saa oman sivuston, sillä edut ja harjoittelupaikat ovat usein kaupunkikohtaisia.

Opiskelijan Itä-Suomi ry:n ansiosta syntyy myös keskusteluyhteys opiskelijakuntien välille.