Uusi logo tuo tuoreutta, keveyttä ja arvokkuutta

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan logo yhdistää kolme kampusta saman ulkoasun alle.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan uudenkarhea kolmisakarainen logo korostaa arvokkuuttaan tyylitellyllä Lyyra-kuviolla. Logon suunnittelussa on tavoiteltu tuoreutta ja ajan henkeä.

”Saamani ennakko-ohjeistuksen mukaan logo edustaa ylioppilaskuntien yhdistymistä. Olen pyrkinyt arvokkuuteen ilman vanhahtavuutta”, Anssi Kuronen toteaa.

”Tehtävä oli vaikea, sillä ylioppilaskunnat ja niiden logot ovat hyvin erilaisia. En myöskään tuntenut entuudestaan mitään kolmesta ylioppilaskunnasta. Oli hyvin haastavaa rakentaa kaikkia ISYY: n osapuolia tyydyttävä logo, kun erilaisia mielipiteitä oli niin paljon.”

Värimaailma on logossa karsittu mustaan ja valkoiseen. Kuronen selitttää, että mustavalkoinen logo näytti hänen mielestään parhaalta ja ehdotus hyväksyttiin myös korkeammilla tahoilla.
”Mustavalkoisena sitä joka tapauksessa käytettäisiin eniten”, hän sanoo.

Kuronen suorittaa parhaillaan siviilipalvelustaan komennuspaikkanaan JoYY ja ISYY. Hän valmistui Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun kuvataiteen ja muotoilun koulutusohjelmasta graafiseksi suunnittelijaksi viime joulukuussa. Sivarin jälkeen tähtäimessä on mainostoimistotyö tai oma yritys.

”Olin juuri harkitsemassa oman yrityksen perustamista, kun tämä mahdollisuus tarjoutui.”

ISYY:n logo ja ulkoasu muodostavat suurimman yksittäisen kokonaisuuden, jonka hän tekee palvelusaikanaan.
”Toinen iso työ tulee olemaan JoYY:n historiikin taitto syksyllä. Logon tekeminen oli mukava homma. Jatkossa se toimii myös hyvänä työnäytteenä, kunhan vastaanotto on hyvä”, hän puntaroi.

”Tähän mennessä saamani palaute on ollut positiivista.”

Itä-Suomen Yliopiston Ylioppilaskunta syntyy Joensuun ja Kuopion ylioppilaskuntien yhdistyessä. Uusi ylioppilaskunta aloittaa elokuussa, mutta varsinainen toiminta käynnistyy vuoden 2010 alusta.
Syksyn aikana vanhat ylioppilaskunnat ajetaan alas ja käynnistellään ISYY:n toimintaa.