Uusi edustajisto piirtää suuntaviivat tulevaisuuteen

Uusi edustajisto luo toimintakulttuurinsa, joka kasvaa kolmen kampuksen toimijoiden yhteistyöstä. Joensuussa pidetyssä avausseminaarissa kuului niin Kuopion, Joensuun kuin Savonlinnankin ääni.

”Emme ole riippakivi vaan voimavara. Koittakaa kuunnella meitäkin, vaikka meitä on Savonlinnasta vain kolme”, Oikeiden Karri Hypén muistutti.

Toimintakulttuureissa on yhteensovittamista. Joensuun edustajistossa ryhmillä on ollut ryhmäpuheenjohtajat, mikä on vierasta kuopiolaisille. Seminaarissa vallitsi yksimielisyys joensuulaisen tavan ottamisesta yhteiseksi.

Huhtikuussa vaaleilla valitusta edustajistosta tulee lainvoimainen 1. elokuuta, kunhan eduskunta vahvistaa uuden yliopistolain.

”Vaikka lakia lykättäisiin vuodella, ei ole mitään syytä paniikkiin. Meillä on hyvin valmisteltu työ, joka voidaan laittaa hyllylle mappiin ja ottaa sieltä tarpeen tullen käyttöön”, Kuopion yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteeri Janne Mertanen kertoo.

Ensimmäisessä kokouksessa edustajisto vahvistaa säännöt, joiden mukaan aletaan toimia. Lisäksi se valitsee ISYY:lle hallituksen ja keskuudestaan edustajiston puheenjohtajiston.

”Yksi mahdollisuus on, että ISYY:n johtokunta jatkaa syksyn ajan niin sanottuna työhallituksena”, Mertanen kertoo.

Mertanen arvioi ylioppilaskunnan jäsenmaksun asettuvan 95 ja 115 euron välille.

Edustajisto päättää ylioppilaskunnan henkilöstörakenteesta, toiminnan painotuksista ja strategisista linjoista. Ainakin avausseminaarissa henki oli rakentava.

”Hyvät ideat voivat hautautua uhkakuvien alle. Toivon rehellistä avoimuutta, että voidaan välttää niin sanottu ISYY:n paradoksi”, demokraattien Mikael Taylor totesi.