UniCafe veloittaa jo kortilla maksamisesta – entä Amica?

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan opiskelijaravintola UniCafe alkoi hiljattain veloittaa kortilla maksamisesta. Tuleeko Itä-Suomen alueella pääosaa opiskelijaravintoloista pitävä Fazer Amica pian perässä?
Maaliskuun 2011 alusta alkaen UniCafe veloittaa jokaisesta pankki- tai luottokortilla maksetusta ostoksesta 4 senttiä/maksutapahtuma. Muutoksen takana on yhtiön mukaan Luottokunnan päätös alkaa veloittaa jokaisesta korttitapahtumasta kauppiaalta vähintään 4 senttiä.
Lisämaksun voi kuitenkin välttää käteismaksun lisäksi maksamalla ostoksensa Lyyra-kortilla.
”Onneksi käytössämme on yliopistoyhteisön Lyyra maksukorttijärjestelmä. Maksamalla Lyyralla asiakas välttää Luottokunnan maksut”, UniCafen toimitusjohtaja Arja Kosonen toteaa.

Herää toivo, että korttimaksuista veloittaminen Itä-Suomen yliopiston kampusravintoloissa ei ole näköpiirissä, sillä Fazer Amican viestintäpäällikkö Tuomo Antikainen ei suoralta kädeltä osaa vastata, ovatko ne tulossa. Hän lupaa selvittää vastauksen ja palata asiaan, mutta hänen soittaessaaan takaisin ei vastaus tee juuri viisaammaksi.
”Korttimaksuista veloittamisesta ei ole tehty päätöksiä. Tulevaisuuden suhteen on turha spekuloida, mutta totta kai seuraamme tilannetta, kun lakimuutos jo jokin aika sitten teki korttimaksuista veloittamisen mahdolliseksi”, hän kertoo.
Joensuun kampuksella on viime aikoina taas herätty vaatimaan pankkiautomaatteja takaisin kampukselle. Korttimaksuista veloittaminen lisäisi painetta automaatin saamiseksi.