Ulkoilmaelokuvaa Kuopion syysillassa

Puijon Pesisstadionilla esitetään ulkoilmanäytöksenä Pähkähullu Suomi-elokuva lauantaina 14. syyskuuta. Näytös on ilmainen ja se on osa Puijon tornin 50-vuotistapahtumia. Ennen elokuvaa haastatellaan myös juuri 80 vuotta täyttänyttä elokuvan ohjaajaa Jukka Virtasta.

Pähkähullu Suomi juhlisti ilmestymisvuotenaan 1967 50-vuotiasta Suomea. Se käsittelee yhä ajankohtaisia aiheita muun muassa valtion taloudesta pontikkaan, saunasta amerikkalaistuvaan Suomeen, kansantavoista virallisen edustuksen elkeisiin ja suomalaisesta naisesta korpisoturiin. Näistä kotimaisen yhteisomaisuuden aiheista on sidottu yhteen elokuvan muodossa oleva vitsikokoelma.

Tarina alkaa, kun amerikkalainen hiusöljymiljonääri saapuu vierailulle esi-isiensä maahan Suomeen ja tämä ”köyhä mutta karu” maa mobilisoi silmäätekevänsä pyytämään mieheltä lainaa valtion kassakriisin selvittämiseksi. Noin kymmenennen saunomisen jälkeen miljonääri pakenee isäntiensä vieraskoreaa ja hyväntahtoista terroria Suomen metsiin, josta pilan kohteet kiertyvät pääkaupungin nähtävyyksistä muihin maisemiin. Myös Kuopion Puijolle.

Elokuvan pääosissa nähdään Spede Pasanen, Simo Salminen, Esko Salminen, Leo Jokela, Toivo Mäkelä, Jukka Virtanen, Ere Kokkonen ja Tarja-Tuulikki Tarsala.

Ilmaisnäytös ja haastattelu alkaa stadionilla kello 20.00. Järjestäjät kehottavat yleisöä pukeutumaan sään mukaan. Paikan päältä on saatavana lämmintä juotavaa, virvokkeita ja karkkia. Maksu käteisellä.

Pähkähullu Suomi-elokuva ja Jukka Virtasen haastattelu 14. syyskuuta kello 20.00 Puijon Pesisstadionilla. Vapaa pääsy.