Uljas lähtee pelaamaan jalkapalloa Kontioniemeen

Uljaan toimitus lähtee pelaamaan jalkapalloa Kontioniemeen Kontiolahdelle. Ystävyysottelun kohun keskipisteeksi muodostuneelle julkiselle pallokentälle järjestää verkosto nimellä Jalkapallomatka Kontioniemeen. Ystävyysotteluun ovat tervetulleita kaikki taustaan katsomatta.

Kontioniemen asukasyhdistyksen ja SPR:n ilmeisesti sopimat rajoitukset turvapaikanhakijoiden liikkumiselle ovat herättäneet laajaa keskustelua valtakunnallisesti. Keskustelussa voimakkaimmin esiin noussut kysymys turvapaikanhakijoiden oikeudesta käyttää Kontiolahden kunnan jalkapallokenttää on poikinut muun muassa Facebook-ryhmän, jossa organisoidaan jalkapallomatkaa Kontioniemeen.

”Löytyisikö kontiolahtelaisia tai lähiseudun asukkaita, jotka olisivat valmiit järjestämään ystävyysottelua kaikentaustaisten paikallisten sekä bussilla saapuvien vieraiden välillä? Sillä yleisellä pallokentällä”, ryhmän esittelyssä tiedustellaan.

Jipon maalivahti Mikko Ikonen on alustavasti suostunut tarvittaessa tuomaroimaan peliä.

”En ole ehtinyt tapaukseen vielä tutustua, mutta hyvin kummalliselta toiminta Kontioniemessä vaikuttaa”, hän päivittelee.