Uljas kysyy on haastattelu- ja keskustelutilaisuus kaivoksista

KAIVOSVIIKKO – Keskustelu kaivosaiheista velloo maassamme vuolaana. Talvivaaran ympäristökatastrofi antoi vastustajille painoa uhkakuviinsa, mutta samaan aikaan maa kaipaa työpaikkoja. Lehdistö koettaa pysyä käänteissä ja yksityiskohdissa mukana, mutta aina jää jotakin sanomatta.
Uljas kokoaa helmikuun 20. päivä Joensuun Kerubiin nelikon asiantuntijoita avoimeen haastattelu- ja keskustelutilaisuuteen.
”Luonnollisesti lehtijutun näkökulmaa ja mittoja kunnioittaessa toimittaja tekee aina valintoja lukijan puolesta. Tilaisuuden tarkoitus on laventaa lukijan mahdollisuutta päästä tiedon alkulähteille”, Uljaan päätoimittaja Jarkko Kumpulainen toteaa.

Kerubiin saapuu keskustelemaan kaivoslobbari, kehittämispäällikkö Ilkka Nykänen Joensuun seudun kehittämisyhtiöstä, kaivoskriittinen Joensuun kaupunginvaltuutettu Krista Mikkonen (vihr.), aktivisti Pauliina Kainulainen Kontiolahdelta ja kaivoskunnan eli Polvijärven kunnanjohtaja Pauli Vaittinen. Keskustelua johtaa pitkän linjan kulttuurivaikuttaja ja Joensuun ylioppilaslehden entinen päätoimittaja Janne ”Rysky” Riiheläinen.
”Mitä kiivaampana keskustelu jostakin aiheesta käy, sitä useammin osapuolet puhuvat toistensa ohi. Tämä tilaisuus pakottaa puolin ja toisin perustelemaan kasvokkain omia näkemyksiä ja kohtaamaan toisenlaisia. Kun ihmiset keskustelevat suopeassa hengessä, niin ei voi ikinä tietää mitä hyvää tapahtuu”, Riiheläinen toteaa.

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Joensuun Popmuusikot ry: kanssa. Järjestelyistä vastaa Uljaan toimituksen lisäksi avustava toimittaja Tähti Oksanen.

Taustoittava juttu kaivosaiheista: Kaivospolitiikan juupas eipäs -leikki

Uljas kysyy –keskustelutilaisuus 20. helmikuuta kello 18 alkaen Kerubissa.

Kaivosviikon ohjelmaa Joensuussa

20.2. Uljas kysyy –keskustelutilaisuus kello 18 alkaen Kerubissa.

21.2. Doc Lounge Joensuu, elokuvana kaivos- ja uraaniaiheita sivuava dokumentti Salla – Selling the Silence.

Kohtuus-liikkeen kaivosaiheista ohjelmaa samalla viikolla:

22. -23.2. Suomestako siirtomaa? – Seminaari kaivosteollisuuden kasvavista yhteiskunnallisista vaikutuksista

22.2. Kaivosyritykset globaaleina toimijoina – MEP Satu Hassi alustaa tilaisuuden Teatterin terassilla klo 16.

23.2. Paneelikeskustelu: kaivosten todellisesta työllistävästä vaikutuksesta ja luontovaikutuksista kello 10-17 Kerubissa Karjalantalolla. Alustajina muun muassa prof. Asko Suikkanen, Luonnonsuojeluliiton pj. Risto Sulkava, ympäristö- ja energiapolitiikan tutkija Mika Flöjt sekä Suonna Konosen uusia lauluja.
Lisätietoa: www.kohtuusvaarassa.com.