Uljaan paperilehti lakannee kahden vuoden päästä

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan väistyvä edustajisto päätti viimeisessä kokouksessaan, että ylioppilaslehti Uljas siirrettään verkkoon. Tiukalle menneen äänestyksen mukaan paperilehti lakkautetaan seuraavan edustajistokauden loppuun mennessä eli noin kahden vuoden päästä.

Vastakkain läpimenneen Puolueettomien edustajistoryhmän esityksen kanssa oli Vihreän Listan esitys, jonka mukaan lehden kehitystyön pitäisi nojata kattavaan lukijakyselyyn ”kestävälle pohjalle”. Esitys kaatui äänin 13-17.

Puolueettomien ja Vihreän Listan esityksistä käydyn äänestyksen jälkeen, oli voittanut esitys vastakkain hallituksen pohjaesityksen kanssa. Hallitus esitti, että Uljaan siirtoa verkkoon valmisteltaisiin avoimella aikataululla. Puolueettomien kanta voitti kahden äänen erolla 14-16.

Puolueettomien esitys oli kahden vuoden takaisen ISYY:n hallituksen puheenjohtajan Marjo Turusen käsialaa. Turunen sai nyt revanssin, kun hänen hallituksensa esitys kaatui kaksi vuotta sitten edustajistossa reiluin äänin.

Nyt käydyssä väännössä ovat olleet selkeästi vastakkain Kuopion ja Joensuun kampukset. Avustajavetoisesti tehtävään lehteen löytyy tekijöitä humanismiin kallellaan olevalta Joensuun kampukselta, joka osin määrittelee sisältöä. Kuopion kampuksella aktiivisuutta ei ole perinteisesti ollut, joten sisältöä ei koeta omaksi.

Nyt pidetty kokous oli kaksi vuotta istuneen edustajiston kauden viimeinen. Uusi edustajisto aloittaa oman kautensa vielä tänä iltana. Uljaan paperilehden lakkauttamisella ei nykytilanteessa itsessään tuoteta välittömiä säästöjä, koska paperilehden mainostulot kattavat mainosmyynnin, painon ja rahtien kulut.

Jarkko Kumpulainen