Ukkosmaineen uusi video vie ysärille

Teksti: Pasi Huttunen
Kuvat: Tomi Palsa
Ukkosmaine on kulkenut askel askeleelta kypsempään suuntaan. Uusi video tuo uusia, vähemmän naivistisia sävyjä duon ilmaisuun.

Ukkosmaine julkaisi julkaisi musiikkivideon tulevan Ihan ok! –levynsä avausraidasta Megaman II 15. helmikuuta. Itse levy julkaistaan 18. maaliskuuta ja julkaisukiertue alkaa 24. maaliskuuta Joensuusta. Uuteen levyyn kohdistuneista odotuksista kertoo jotain se, että levyn rahoittamiseksi järjestetty mesenaatti-kampanja keräsi rahoitusta yli kaksinkertaisen summan kuin sen minimitavoitteeksi oli asetettu. Kampanjan minimitavoitteeksi duo asetti 3000 euroa, mutta sai 6363 euroa.

Megaman II –musiikkivideo johdattelee 70- ja 80-lukujen taitteessa syntyneet nostalgisiin, katkeransuloisiin tunnelmiin. Kappale ja Jussi Turusen videoon loihtimat tunnelmat tuovat mieleen paitsi 8-bittisen pelimaailman myös 90-luvun alkupuolen Pet Shop Boysin. Ei mikään vähäinen meriitti.
Laulun tarinassa taiteilijasieluisen, oikean elämän alkua odottelevan kertojan ainoa ystävä on pelihahmo Megaman. Siitä videokin on hakenut inspiraationsa.
”Musiikkivideon ideaa miettiessä oli melko selkeää, että siinä tullaan liikkumaan 8-bittisissä tietokonepelitunnelmissa kappaleen aiheen takia”, summaa Ukkosmaine-duon toinen puolisko Wilhelm Meister.

”Täytyy sanoa, että ohjaaja-animaattori Jussi Turunen ylitti tästä huolimatta odotuksemme videon suhteen”, tunnelma on todella autenttinen.

Megaman II -musiikkivideo:

Ukkosmaine Kerubissa Joensuussa 24. maaliskuuta ja Henry’s Pubissa Kuopiossa 8. huhtikuuta.