Ukkosmaine: Pallosalama

Jälleen soi syntetisaattori.

Maaliskuun puolessa välissä julkaistu Pallosalama on taattua Ukkosmainetta. Joensuulaisen tehokaksikon uusimmalla albumilla syntetisaattori ja naiivi sanoitus ovat jälleen pääosassa. Lyriikat voivat nostaa joiltakin niskakarvat pystyyn, joillakin puolestaan leviävät suupielet ylöspäin. Ukkosmaine on yhtye, joka jakaa mielipiteitä, mutta sille kannattaa antaa tilaisuus, koska naiivin pintakiillon alta paljastuu syvällisempi sanoma.

Pallosalama on kokonaisuudessaan toimiva albumi, joka etenee hallitusti eteenpäin. Biiseissä on hyvä tunnelma, jonka tähden Pallosalama sopii erinomaisesti aurinkoisen kevätpäivän soundtrackiksi.
Useista kappaleista saa myös sanoituksen ja biitin perusteella loistavan treenausbiisin juoksulenkille tai kuntosalille. Tällainen kappale on ainakin Askel, jonka sanoituksissa kuvataan kuinka elämä jumiutuu ellei uskalla ottaa askelta kohti tuntematonta. Kyseessä on siis täydellinen kappale kesäkuntoon aikoville.

Ukkosmaineen tuotannossa soi ysäri sekä disco mutta kappaleet eivät kuulosta kuitenkaan vanhanaikaiselta tai kliseisiltä. Kappaleissa on positiivinen habitus, joka saa kuulijan hyvälle mielelle.
Ehdottomasti parhaimmillaan Ukkosmaine on livenä. Albumi kuitenkin kannattaa kuunnella etukäteen, jotta pääsee keikalla laulamaan mukana.