UEF:n henkilöstöjärjestöt kiistävät yt-neuvottelun perusteet ja menettelytavat

KUOPIO Itä-Suomen yliopiston henkilöstöjärjestöjen mielestä yliopistolla ei ole taloudellisia perusteita yt-menettelyihin.

”Kun Itä-Suomen yliopisto on tehnyt voittoa koko olemassaolonsa ajan, ei taloudellisia perusteita yhteistoimintaneuvotteluille ole ollut olemassa”, henkilöstöjärjestöt toteavat tiedotteessaan.

Henkilöstöjärjestöt pysyvät edelleen huhtikuussa uutisoidussa kannassaan, jonka mukaan neuvottelut kokonaisuudesaan olivat laittomat esteellisyyssäännöstulkinnan perusteella. Asia on parhaillaan eduskunnanoikeusasiamiehen käsiteltävänä ja tuloksia odotetaan 4-6 kuukauden kuluessa.

Siitä huolimatta neuvottelut on nyt käyty ja pääluottamusmies Juha Riepponen pitää yliopiston toimintaa ristiriitaisena, koska hänen mielestään yliopiston on nyt heikentämässä merkittävästi yhden kivijalkansa toimintamahdollisuuksia.

”Miten tiedekunta pärjää entistä vähemmällä porukalla entistä suuremmasta velvoitteesta”, Riepponen viittaa muun muassa tiedekunnan laajennettuihin opiskelijoiden sisäänottomääriin.

”Tiedekunta teki kuitenkin hyvän tuloksen ja saavutti tavoitteet, kun mitataan tutkintojen ja tieteellisten julkaisujen määrää, mutta mitenköhän se onnistuu kun henkilöstöä vähennetään”, Riepponen kysyy.

Myös Riepposella ei ole vielä tarkempaa tietoa lopullisista toimenpiteistä eikä ajankohdasta jolloin niistä ilmoitetaan. Hän kuitenkin päättelee ajankohdan olevan aikaisintaan 3. kesäkuuta jolloin johto järjestää tiedotustilaisuuden tiedekunnan henkilöstölle tai viimeistään 13. kesäkuuta tienoilla, kun yliopiston hallitus kokoustaa seuraavan kerran.

Aiheesta aiemmin:
Itä-Suomen yliopiston yt-neuvottelutulos jätti löysään hirteen

Henkilöstöjärjestöt: ”UEF liittyi henkilöstöjärjestöille vihamieliseen rintamaan”

Professori- ja Tutkijaliitto: Yliopistot ovat unohtaneet tehtävänsä