Ueflife kertoo opiskelija-elämästä meemeillä

Teksti: Laura Väänänen
Kuvat: Oskari Joutsen
Joensuussa järjestetyt Ueflife-bileet ovat saaneet opiskelijat tanssilattialle.

Ueflife-meemisivusto on muutamassa vuodessa kasvanut kaverusten kahvipöytäkeskustellussa heitetystä ideasta mediarajat ylittäväksi ilmiöksi. Sivuston ylläpitäjät haluavat pysyä anonyymeinä.

Syksyllä vuonna 2015 kaveriporukka istui yliopiston kahvilassa. Rupattelun lomassa syntyi idea yliopistoelämään pohjautuvan sisällön tuottamisesta sosiaaliseen mediaan. Näin sai alkunsa Ueflife-meemisivusto, jolla on tällä hetkellä Instagramissa jo yli 27 000 seuraajaa.

”Ueflife on tarkoitettu pääasiassa opiskeilijoille, sillä sisältömme käsittelee enimmäkseen opiskelijaelämää, mutta jokainen joka kokee sivustomme mielenkiintoiseksi on tervetullut seuraajaksi opiskelustatuksestaan huolimatta”, ylläpitäjä kertoo.

Ideoita sisältöönsä opiskelijaelämän hyvin tunteva ylläpitäjäporukka kehittää omien kokemustensa perusteella. Myös seuraajat voivat lähettää omia meemiehdotuksiaan.

Ilman sen suurempia tavoitteita tai suunnitelmia, perustetusta sivustosta on muutamassa vuodessa muodostunut usealla eri media-alustalla toimiva kokonaisuus.

Sivustoa pyörittää viisihenkinen porukka, jonka jäsenet ovat kukin mukana oman kerkeämisensä puitteissa säännöllisen epäsäännöllisesti. Vuosien varrella he ovat kuvanneet videoita YouTubeen, pitäneet livelähetyksiä Facebookissa sekä tehneet Nelkytviis (#Ueflife) -kappaleen, joka on kerännyt Spotifyssa kunnioitettavan määrän kuuntelukertoja. Myös Joensuussa järjestetyt Ueflife-bileet ovat koonneet yhteen suuren määrän juhlijoita.

Miltä puolestaan näyttää Ueflifen tulevaisuus? Suunnitelmissa on Ueflife-bileiden järjestäminen Joensuun lisäksi myös muilla paikkakunnilla. Tämän lisäksi myös uutta musiikkia on tulossa.

”Keväällä tullaan julkaisemaan myös uusi Ueflife-biisi, joka on jatkoa edelliselle Nelkytviis-kappaleelle”, ylläpitäjä paljastaa.