UEF kutsui seitsemän naista neuvottelukuntaan

UEF – Itä-Suomen yliopisto on korjannut pahasti vinoutunutta yliopiston neuvottelukunnan sukupuolijakaumaa nimeämällä siihen kuusi uutta jäsentä ja vaihtamalla yhden. Lähes täysin miehistä koostunut neuvottelukunnan alkuperäinen kokoonpano herätti voimakasta kritiikkiä. Tiedotteessaan yliopisto painottaa, että naisia on nyt neuvottelukunnan kokoonpanosta noin neljäsosa.

Uusiksi jäseniksi neuvottelukuntaan on kutsuttu Itä-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Elli Aaltonen, Kuopion kaupungin opetusjohtaja Leena Auvinen, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Silja Huhtiniemi, Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen toiminnanjohtaja Elina Pajula, muotoilija Ritva-Liisa Pohjalainen ja Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Anne Vänskä.

Lisäksi Euroopan metsäinstituutin EFI:n edustaja neuvottelukunnassa on vaihtunut. Johtaja Risto Päivisen tilalle on tullut EFI:n hallituksen jäsen Eeva Hellström Sitrasta.

Asiasta ääntä pitänyt kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) on tuoreeltaan todennut olevansa tyytyväinen yliopiston ratkaisuun.

”Uusien jäsenten myötä neuvottelukunnassa on naisia noin neljäsosa, joten tilanne ei ole vieläkään täysin tasa-arvoinen. Olen kuitenkin iloinen, että Itä-Suomen yliopisto on korjannut aiemmin tekemänsä virheen ja kutsunut uusia naisjäseniä tasapainottamaan neuvottelukunnan sukupuolijakaumaa”, Mäkisalo-Ropponen sanoo.

Neuvottelukunta edistää yliopiston ja sen keskeisten sidosryhmien yhteydenpitoa ja yhteistyötä. Sen toimikaus jatkuu 31. joulukuuta 2017 saakka.