Työryhmä patistaa opiskelijoita yrittämään

Opetuksen korkeakouluissa pitäisi puskea entistä useampia opiskelijoita yrittäjän uralle ja luoda edellytyksiä yritysten kasvulle. Näin linjaa opetusministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön yhteinen työryhmä. Työryhmän esitykset tukevat hallituksen politiikkariihen kirjauksia, joissa korostettiin yrittäjyyden merkitystä kilpailukyvyn edistäjänä.

Työryhmä suosittaa, että yhteistyötä opetusministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön välillä tehostettaisiin yrittäjyyden vahvistamiseksi.

”Hallituksen tavoite on kehittää Suomesta maailman paras innovaatiojärjestelmä. Osana tavoitetta on, että korkeakoulut ovat nykyistä vahvempia, profiloituneempia, laadukkaampia ja vaikuttavampia kokonaisuuksia. Otamme työryhmän suosituksista kopin ja pohdimme yhteistyössä työ- ja elinkeinoministeriön kanssa, miten korkeakoulujen ohjauksella voidaan tukea korkeakoulujen ponnistuksia yrittäjyyden edistämisessä”, opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) totesi ottaessaan raporttia vastaan.

”Osaaminen ratkaisee tulevaisuudessa sen, miten hyvin maamme menestyy ja kuinka hyvinvointi kyetään turvaamaan. Osaamisen synnyttämiä hyötyjä on kyettävä kanavoimaan paitsi tärkeään akateemiseen työhön, myös käytännön työelämään”, elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) puolestaan muotoili.

Itä-Suomen yliopiston strategiaan on kirjattu, että se toimii tiiviissä yhteistyössä elinkeinoelämän kanssa.