Turunen: valtio ei saa rahoittaa opettajankoulutuksen siirtoa

Teksti: Pasi Huttunen
Kuvat: Eduskunta

Valtio ei saa millään tavalla osallistua opettajankoulutuksen Joensuuhun siirtämisen rahoittamiseen, linjaa eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen (ps.). Turunen viittaa siihen, että Joensuu on hakenut valtiolta rahoitusta 400 opiskelija-asuntoon.
Joensuun kaupungin suunnitelmissa on rakentaa yhteensä huomattavasti enemmän opiskelija-asuntoja lähitulevaisuudessa, mutta Turusen mainitsemat 400 asuntoa suunniteltiin rakennettavaksi vain jos yliopisto päättää siirtää opettajankoulutuksen Joensuuhun.
”Aivan käsittämätöntä, jos tähän suostutaan. Joensuu hakee nyt alkuun valtiolta 35 miljoonaa opiskelija-asuntojen rakentamiseen kun se aiheuttaisi Savonlinnassa yli 100 miljoonan välittömät tappiot ja talouden romahtamisen pysyvästi. Valtio ei saa missään tapauksessa rahoittaa OKL:n siirtoa mitenkään”, Turunen sanoo.

Samassa tiedotteessa kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) toistaa vaatimuksen siitä, että maan hallituksen on kumottava yliopiston hallituksen päätös Savonlinnan kampuksen lakkauttamisesta.
”On haettava vaikka sellainen ratkaisumalli, joka ei ole riippuvainen Itä-Suomen yliopiston päätöksestä.”

Itä-Suomen yliopiston hallitus päätti huhtikuussa, että opettajankoulutus keskitetään kokonaan Joensuun kampukselle ja Savonlinnan kampus ajetaan alas.