Turmion Kätilöt: Musiikin tulee tuottaa hyvää oloa

Uljas jututti Kuopio Rockcockissa kymmenettä kertaa lavalla rälläköineitä Turmion Kätilöitä. MC Raaka Pee ja synkemmissä piireissä Spellgothinakin tunnettu Spektaakkeli kommentoivat videolla ainakin keikkojensa shokkiarvoja, uuden levyn tyyliä sekä tissien vilauttamista ja ottivat lopuksi osaa korkeatasoiseen sana-assosiaatiotestiin.

Yhtye julkaisee viidennen studioalbuminsa Techno Diktator 27. syyskuuta. Edellisestä albumista on ehtinyt vierähtää jo yli kaksi vuotta.

”Kyllä se ehkä käsittelee ainakin likeltä lipoen äärimmäisyyksiä. Luvassa on satakymmenen prosenttia diskoa”, MC Raaka Pee paljastaa.

Albumilla kuullaan myös Kuopion yliopistollisen sairaalan käytävien kaikua ja dialyysikoneen metakkaa. MC Raaka Pee kiidätettiin joulukuussa teho-osastolle vakavan aivoverenkiertohäiriön takia. Potilas ei kuitenkaan suostunut makaamaan ja nyyhkyttämään sairaalasängyssä vaan otti kitaran käteen ja alkoi nauhoittamaan.

Raaka Peen toipumisen jälkeen yhtye julkaisi huhtikuussa Jalopiina-singlen, jonka pystyi hankkimaan eksklusiivisen paitapaketin kera, varastamaan Levykauppa Äxästä tai lataamaan ilmaiseksi Internetistä. Bändi lupasi myös maksaa sinkun lataamisesta parillekymmenelle onnekkaalle fanille.

”Vielä ei olla kyllä maksettu, mutta kyllä me maksetaan! Ei siinä ollut mitään päivämäärää”, Raaka Pee selventää.

Turmion Kätilöt videohaastattelussa: