Turku Romantic Movement: Turku Romantic Movement

Vuonna 2006 Turun Romantiikka lopetti maallisen vaelluksensa inkarnoituakseen englanninkieliseksi veljekseen. Ei liene uutinen yhtyeen ystäville, mutta allekirjoittaneelle tieto tuli vasta arvostelukappaleen myötä. Puhtaalta pöydältä on helppo aloittaa ilman historian painolastia, koska yhtyeen suomenkieliset levytykset ovat jääneet itseltäni paitsioon.

Bändinsä itsensä mukaan nimetty levy on toinen uudella kielellä äänitetty tuotos. Homman nimi on rock ´n roll, ehkä aavistuksen autotalliin päin kääntyneenä. Muutaman ensimmäisen kuuntelun aikana onnistuu musiikki livahtamaan ohitse jättämättä sen suurempia jälkiä tajuntaan. Mutta sitten rupeaa toimimaan ja tanssijalkaa vipattamaan.

Turku Romantic Movement tarjoilee levyllään 10 biisiä rockin iloista sanomaa ja ilotulitusta. Paketti pysyy kompaktisti kasassa, tarttuvia riffejä viljellään, eikä turhia jämäpaloja ole joukkoon eksynyt. Sanoitusten parissa saattaa hymy tosin välillä nousta huulille. Nettisivujensa mukaan ainakin ennen suomenkieliset sanoitukset olivat tärkeässä roolissa osana yhtyeen kokonaisuutta. Vihaisia ollaan edelleen, Amerikka pelottaa ja talouselämä on kurjaa. Keskisormi pystyssä mennään ja kaikki totuudet lauotaan niin suoraan ja naivisti päin näköä, ettei paljoa tarvitse kuuntelijan pysähtyä miettimään. Eipä tämäkään haittaa kuin vasta siinä vaiheessa kun sanoja lukee kansivihkosesta.

Kaikkineen Turku Romantic Movement tarjoaa hyvää musiikkia kesän aurinkoisiin ja sateisiin päiviin. Keikkaa odotellessa, koska ainakin levylle on saatu tallennettua soittamisen ja tekemisen riemu, joka ei jätä kuulijaa kylmäksi.