Tulkinta Orwellin klassikosta lavalle Joensuussa

Teksti: Pasi Huttunen
Possua esittää jo Perijuuren debyytissä, Kirsikkatahrassa vakuuttanut Niko Rotko. Kanana on upeaa työtä tekevä Anni Pellikka.

Viime kesänä Tsehovia ja Elias Lönrotin runonkeruumatkoja luovalla ja hämmentävällä tavalla kesäteatterilavalle miksannut joensuulainen teatteriryhmä Perijuuri jatkaa klassikoiden parissa. Orwellin teoksesta Eläinten vallankumous inspiraationsa saanut Eläimellinen vallankumous saa ensi-iltansa 1. huhtikuuta.
”Teos on musta komedia populismista, epävarmuudesta ja toiveesta olla tarpeellinen. Esitys pohtii, onko vallankumous enää mahdollinen maailmassa, jossa valtaapitävätkin ovat vain itseään suurempien sätkynukkeja”, näytelmän saatetiedoissa kerrotaan.

Fyysistä teatteria Buenos Airesissa opiskellut Vilja Itkonen on ohjannut teoksen. Hän on myös kirjoittanut sen yhdessä käsikirjoittaja Susanna Åken kansssa. Rooleissa nähdään Niko Rotko, Anni Pellikka, Katriina Hassinen, Hugo Perttu ja Mari Karttunen.

Heinäkuussa on luvassa Perijuuren tulkinta Aino Kallaksen romaanista Sudenmorsian (1928).
”Sekä Sudenmorsiamessa että Eläimellisessä vallankumouksessa keskiössä on yhteiskunnan muutos ja yksilön vaikeus sopeutua siihen”, he kuvailevat.

Eläimellinen vallankumous ensi-illassa Joensuun Pakkahuoneella 1. huhtikuuta kello 19. Lisätietoa osoitteesta perijuuri.com