Triosoitannan ytimessä

Teksti: Pertti Pulkkanen

Ben Granfelt Band: Another Day. Tuohi Records 2017.
Maamme todellisiin kitarankareihin lukeutuvan ja esimerkiksi Gringos Locosissa, Guitar Slingersissä ja Los Bastardos Finlandesissa vaikuttaneen Ben Granfeltin oman yhtyeen rumpalina kuullaan maestron itsensä tavoin todella monissa liemissä keitettyä rumpali Miri Miettistä ja basistina John Vihervää.

Iskeväriffinen Hangman’s Tree polkaisee uutuusalbumin komeasti liikkeelle. Pitkä ja vivahteikas nimiraita lukeutuu pitkäsoiton kaikkein onnistuneimpiin yksityissuorituksiin. Voiman ja melodisuuden upeat kombinaatiot Wayward Child ja Shine Like the Sun Over Me kuuluvat albumin potentiaalisimpiin hittikandidaatteihin.
Open Road, Open Book ja Rocking the Boat edustavat tyylitajuisia ja innostaviakin menopaloja ja niiden vastapainoksi Sweet Love tarjoaa tietynlaisesta perinteisyydestään huolimatta toimivaa slovarioastoa. You Are What You Is päättää terhakasti kokonaisuutena melkoisen vahvaksi osoittautuvan pitkäsoiton.

Granfelt on kitaristina huippuluokkaa, biisintekijänä pätevä ja myös solistina riittävä. Ben Granfelt Band toimii mainiosti myös levyllä, mutta keikkakontekstissa mitä todennäköisimmin vielä paremmin.