Torikatu 10:n tila uudestaan syyniin

Kaupungin kanssa yhteistyössä perustettu neuvotteluryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa torstaina 4.6. Neuvottelussa päädyttiin pyytää rakennustarkastajaa ja ympäristö- ja terveystarkastajaa tarkistamaan talon tila välittömien terveys- ja turvallisuusuhkien varalta. Tarkastukset on tarkoitus tehdä kuluvalla viikolla 24.

” Jos uhkia ei ole tai ne ovat helposti poistettavissa, esitämme luultavasti talon väliaikaista käyttöönottoa”, valtaajat kertovat.

Neuvotteluryhmän perustamisesta päätettiin Joensuun kaupungin ja valtaajien välisessä keskustelussa maanantaina 1.6. Kaupungin puolelta neuvotteluryhmään kuuluu kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Riitta Myller, kaupunginhallituksen jäsen Anssi Törmälä ja nuorisojohtaja Jouni Erola. Uuden kulman kannatusyhdistyksestä neuvotteluryhmässä ovat Laura Kumpuniemi, Juhana Venäläinen ja Uuna Kainulainen.

Ensimmäisen tapaamisen perusteella neuvotteluryhmän keskustelut sujuvat Venäläisen mukaan hyvässä hengessä.

”Kun kaupungin tarkastajat käyvät toteamassa talon kunnon, on kaupungillakin käytössä uskottavampaa tietoa kuin yhden virkamiehen mutu-tuntuma. Se helpottaa keskustelua”, hän arvioi.