Tohtori Tuomo Meriläisestä hallintojohtaja

Hammaslääketieteen tohtori Tuomo Meriläinen on valittu Itä-Suomen yliopiston uudeksi hallintojohtajaksi. Valinta tehtiin tänään maanantaina. Meriläinen aloittaa tehtävässään näillä näkymin tammikuun alussa.

Tuomo Meriläinen (s. 1961) on hammaslääketieteen tohtori ja lisensiaatti, terveydenhuollon erikoishammaslääkäri sekä terveystieteiden maisteri. Meriläinen on toiminut Kuopion kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajana vuoden 2005 heinäkuusta.

Lisäksi Meriläinen on toiminut terveyskeskushammaslääkäriyhdistyksen puheenjohtajana vuosina 2003 -2006 sekä sosiaali- ja terveysministeriön kansallisen sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämisohjelman (KASTE) Itä- ja Keski-Suomen alueellisen johtoryhmän puheenjohtajana vuodesta 2007 alkaen. Lisäksi hänellä on useita muita sosiaali- ja terveysalan luottamustehtäviä.

Hallintojohtajan tehtävän hakuaika päättyi 10. syyskuuta. Määräaikaan mennessä jätettiin yhteensä 38 hakemusta. Yliopiston hallitus on käsitellyt hallintojohtajan valintaa suljetuin ovin, eikä se halua julkistaa noin viiden loppumetreille selvinneen muun hakijan nimeä.