Tiedejuna tuo Scifestiin

Huhtikuussa järjestettävään SciFest-tapahtumaan pääsee tänä vuonna festivaalin omalla Tiedejunalla. Teemajunassa festivaaliohjelma alkaa jo matkalla, UEF tiedottaa:

Suomen suurimpaan tiedetapahtumaan SciFestiin on tänä vuonna mahdollista matkustaa festivaalin omalla Tiedejunalla. Helsingistä Joensuuhun kulkevan teemajunan matkustajat voivat osallistua festivaaliin jo matkalla, sillä junaan on liitetty monipuolista festivaaliohjelmaa tarjoava SciFest-työpajavaunu.

SciFest Tiedejuna tarjoaa kaikenikäisille tiedeharrastajille suunnattuja työpajoja sekä energia-aiheisen kilpailun. Työpajoissa matkalaiset voivat tutustua ainakin arkeologin töihin, historiallisiin salausmenetelmiin sekä liikkuvan kohteen fysiikkaan kokeiden ja ajatusleikkien avulla. Tiedejunassa on mahdollisuus tutustua myös Itä-Suomen yliopiston tarjoamiin opiskelumahdollisuuksiin.

Tiedejuna on käytännössä VR:n normaalisti liikennöivä juna, joka kulkee Helsingistä Joensuuhun SciFestin aloituspäivän aamuna 18.4.2012. Tähän joka-aamuiseen IC1-vuoroon on liitetty SciFest-näyttelyvaunu, jonka ohjelmatarjonta on avointa kaikille junamatkustajille.

SciFest on vuosittain Joensuussa järjestettävä festivaali, joka kokoaa yhteen tuhansia koululaisia, lukiolaisia ja opettajia kokemaan elämyksiä ja oppimaan uusia asioita tieteestä, ympäristöstä ja teknologiasta. Se on ilmainen ja kaikille kiinnostuneille avoin tapahtuma.

Kaikkien aikojen kuudes SciFest järjestetään Joensuu Areenalla 18.4.‒21.4.2012. Tänä vuonna tapahtuman teema on Haasteena energia, jonka hengessä ekologinen Tiedejuna on luonnollinen lisä festivaalin tarjontaan. Tänä keväänä tapahtumaan on ilmoittauduttu ennätystahtiin, sillä ensimmäiset tuhat pajapaikkaa varattiin kolmessa minuutissa.

Tiedejunan toteuttaa Joensuun Tiedeseura ry yhteistyössä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton, VR:n ja Itä-Suomen yliopiston kanssa. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita mukaan SciFest-junamatkalle.