The Ghost of Robert Johnson – A Tribute by Echo & Cane: Tulkinta bluesin peruskalliosta

Joensuulaisen rootsmusiikin taitajat, Houserockersin Echo Räsänen ja Root Remedyn Cane Vuorjoki keikkailevat ahkerasti ja huuliharpisti Jaska Kilpiäisen kanssa he ovat käyneet purkittamassa viiden kappaleen tribuutin bluesin todelliselle peruskalliolle Robert Johnsonille.
Love in Vain potkaisee kokonaisuuden käyntiin yllättävänkin nopeatempoisena näkemyksenä. Hellhound Blues tarjoillaan varsin intensiivisenä tulkintana. Stones in My Passwayn luomusoundit purevat ja Kilpiäinen pääsee harppuineen myös todella esiin. Kindhearted Woman huokuu juurevuuden ydinmehua ja Stop Breaking Down versioidaan tyylillä.

Johnsonin kappaleiden elinvoimaisuudesta kertoo esimerkiksi se, että tämänkin tribuutin kappaleista kaksi on päätynyt Rolling Stonesin levytysohjelmistoon ja aina neljä Eric Claptonin Me and Mr Johnson -levylle.
Echolta ja Canelta olisi mieluusti ottanut kuunneltavakseeen kokonaisen pitkäsoiton. Keikkakontekstissa ohjelmistossa on tietty rootsmusiikkia laajalta skaalalta omia biisejä unohtamatta. Todelliset ammattilaiset asialla.