The Bangles: All Over the Place

Elegantin kvartetin garagerocklevy

Los angelesilaiskvartetti The Banglesin legendaarisen naisiston (Susanna Hoffs: laulu/kitara, Vicki Peterson: kitara/laulu, Debbi Peterson: rummut/laulu sekä Michael Steele: basso/laulu) ensimmäisen pitkäsoiton, vuonna 1984 ilmestyneen ja vaikutteidensa laaja-alaisuudessa nimensä veroisen All Over the Placen monet pitkän linjan diggarit ovat valmiit kohottamaan yhtyeen parhaaksi.
Petersonin siskot ja Hoffs perustivat Banglesin esiasteen The Bangsin jo aivan 80-luvun alussa. Vuonna 1981 yhtye julkaisi omakustanteisesti debyyttisinglensä Getting out of Hand/Call on Me. Vaihdettuaan nimensä Banglesiksi yhtye, jonka orginaali basisti oli Annette Zilinskas, julkaisi The Real World -nimisen ep:n vuonna 1982. Zilinskasin siirryttyä Blood on the Saddle-yhtyeeseen Banglesin kokoonpanon täydensi jo tuossa vaiheessa LA:n rockskenessä veteraaniksi luokiteltavissa ollut Michael ”Micki” Steele, joka oli ehtinyt olla hetken aikaa mukana The Runawaysissä.
Kyseisestä yhtyeestä niin Joan Jett kuin Lita Fordkin ponnistivat soolourillaan lopulliseen suosioon. All Over the Placella Banglesin sixties-vaikutteet ovat kenties komeimmassa kukassaan.

Kitaravetoisinta osastoa esikoispitkäsoitolla edustavat debyyttihitiksi muodostunut, Susannan ja Vickin ensimmäinen yhteissävellys Hero Takes A Fall sekä lopussaan silkkaan kitaralautaukseen yltävä Dover Beach. Kyseiset kappaleet ovat tyylitajuisesti hieman popahtavampien He’s got a Secretin ja Jamesin sekä hienoisia rockabillysävyjä sisältävän Tell Men tavoin Hoffsin leadvokalisoimia. Vicki Peterson on solistina mainiosti rokkaavilla raidoilla Restless, All About You sekä suorastaan yllättävän vimmaisella Silent Treatmentillä. Debbi Peterson vokalisoi kaksi coveria, jotka ovat 60-lukuista biisiaarteistoa edustava harvinaisuus, Merry Go Round-yhtyeen Live sekä myös Katrina & The Wavesin näkemyksenä tunnetuksi tullut Going Down to Liverpool. Yhdessä Petersonit ovat äänessä ainoastaan jousien taustoittamalla päätösraidalla More Than Meets the Eye. All Over the Place on eräs 80-luvun upeimmista debyyttilevyistä.

Suursuosio antoi odottaa Banglesiä vuoden 1986 alussa julkaistuun kakkospitkäsoitto Different Lightiin asti, mutta se ja huippusuosion loppuvaiheet ovat aivan oma lukunsa, kuten myös yhtyeen ja sen jäsenistön myöhemmät vaiheet.

Vicki Petersonin syntymäpäivä 11. ja Susanna Hoffsin 17. tammikuuta.