Telltale Games: Tales of Monkey Island (Siege of Spinner Cove)

Mainion Launch of the Screaming Narwhalin jälkeen Tales of Monkey Island jatkuu episodilla nimeltä Siege of Spinner Cove. Toinen episodi jatkaa samalla linjalla kuin ensimmäinen. Pelaajan tie on peitetty puzzleilla, vitsikkäällä dialogilla ja hauskoilla henkilöillä.

Guybrush Threepwood, mahtava merirosvo, on päässyt pois Flotsamin saarelta ja jatkaa La Esponga Granden, jättimäisen voodooenergiaa imevän pesusienen etsimistä. Sen pitäisi parantaa voodoorutto, jonka Guybrush ensimmäisessä episodissa onnistui vapauttamaan. Pesusienijahti vie Threepwoodin Spinner Coven saarelle, jolta olisi tarkoitus löytää tie pesusienen luokse. Samalla Guybrushin täytyy vahtia voodookapteeni Le Chuckia, joka menetettyään kaiken pahan voodoo-mojonsa on muuttunut hyväksi, vaikkakin myös varsin tyhmäksi. Päästääkseen eteenpäin seikkailussaan kohti La Esponga Grandea, Threepwoodin täytyy löytää kolme taikaesinettä, joilla kutsua mystiset merihirviöt, jotka Spinner Coven asukkaiden mukaan toimivat oppaina pesusienen luokse.

Hahmoista mielenkiintoisin ja hauskin on Le Chuck, joka pelkän kokonsa ja möreän äänensä puolesta varastaa shown aina ollessaan esillä. Vitsailun kohteena on Guybrushin epäluulo kuin uudestisyntynyttä Le Chuckia kohtaan. Ensimmäisessä episodissa voodookapteeni oli kerännyt joukon apinoita ilkeää voodootaikaa varten. Nyt hän haluaa palauttaa apinat takaisin luonnolliseen elinympäristöönsä. Threepwood on myös mustasukkainen koska Elaine haluaa auttaa Le Chuckia apinoitten kanssa.

Episodi alkaa hieman hämmentävästi miekkataistelulla piraatinmetsästäjän kanssa. Ymmärrän kyllä että Telltale haluaa antaa rytisevän ja toiminnantäyteisen aloituksen episodille, mutta minun teki mieli vain jatkaa seikkailua. Alkuun isketty puzzle pilasi toiminnantäyteisen tunnelman aika tehokkaasti. Osa puzzleista oli muutenkin liian vaikeita. Olin turhan usein jumissa puzzlejen kanssa voidakseni nauttia niistä täysin. Toki kaikissa oli oma logiikkansa, mutta osa vaati melkein yliluonnollista huomiokykyä ja myös kannukaupalla onnea. Pelin vihjejärjestelmäkään ei oikein toiminut vaan kehotti vain etsimään lisää esineitä.

Siege of Spinner Cove on nopeasti ohi, hieman liiankin, ainakin verrattuna ensimmäiseen episodiin. Launch of the Screaming Narwhalissa oli isompi pelialue, enemmän henkilöitä ja ylipäätään enemmän pituutta. Yksittäisenä episodina Siege of Spinner Cove ei yllä aivan samalle tasolle, mutta on silti viihdyttävä. Kolmannelta osalta, nimeltään Lair of the Leviathan, odotan enemmän, sen verran jännittävään tilanteeseen jäätiin.

Kuvia pelistä:
its-me-guybrush-threepwood-mighty-piratevoodoorokkopiraattejaawwwwvarovasti