Teatteriravintolaan vaikka tennarit jalassa

Teksti ja kuvat: Saara Närä
Ravintolavastaava Ulla Vidgren, toimitusjohtaja Pertti Kärkkäinen ja Maximin maskottikoira Mese istuvat teatteriravintolaan johtavalla punaisella matolla.

Uuden teatteriravintola Maximin huomaa jo kaukaa Kuopion keskustassa. Haapaniemenkadulla punamusta Maxim-kyltti ohjaa sisälle juuri sisustettuun teatteriravintolaan, jossa jokainen pääsee punaista mattoa pitkin kohti teatterisalia. Salia hallitsevat pitkät pöytärivit sekä esiintymislava punaisine esirippuineen.
”Viikko sitten tähän aikaan täällä ei ollut vielä edes kalusteita”, toteaa uuden teatteriravintolan toimitusjohtaja Pertti Kärkkäinen. Ravintola avattiinkin vasta ihan vähän aikaa sitten, syyskuun toisella viikolla.
”Toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin – ensimmäisen viikonlopun jälkeen ollaan vielä hengissä”, komppaa ravintolapalveluvastaava Ulla Vidgren nauraen.
Maxim on tuonut Kuopion keskustaan uudenlaisen teatterigenren.
”Meidän toimintamme asettuu johonkin teatterin ja musiikkikeskuksen väliin. Konseptimme on rennompi, ja haluamme että Maxim koetaan helpommaksi lähestyä kuin normaali teatteri. Ihmisillä on käsitys, että teatteriin pitää tulla ykköset päällä”, avaa Kärkkäinen.

Vidgren toteaa, että Maximiin voi astella sisään sen punaista mattoa vaikka siisteillä lenkkareilla – aina ei tarvitse käyttää korkokenkiä.
”Ohjelmamme tarjoaa viihdettä ja huumoria, ei niinkään niitä syviä pohdintoja. Se myös sopii aukioloaikoihimme – olemme auki pääosin perjantaisin ja lauantaisin – juuri silloin, kun ihmisillä on raskas viikko takanaan. Kyllä ihmiset tulevat silloin mieluummin nauramaan kuin pohtimaan”, Kärkkäinen selostaa.
Vidgren ja Kärkkäinen haluavat tarjota teatteriravintolan palveluita myös opiskelijoille – jokaiseen iltaan saakin ostettua opiskelijahintaiset liput.
”Tämä voisi olla myös hyvä starttipaikka kaveriporukan illanvietolle – viiden maissa tänne, kun baari aukeaa, seitsemältä esitys ja kymmeneltä jo sitten jatkamaan!” Kärkkäinen suunnittelee.
”Haluamme räätälöidä toimintaamme asiakkaiden mukaan ja otamme vastaan ideoita, myös opiskelijoilta”, komppaa myyntipalveluista vastaava Pasi Tiilikainen.

Millaisen elämyksen Maximista voi sitten parhaimmillaan saada? Maximin väki painottaa laatua niin esityspuolella kuin koko toiminnassa.
”Meillä on täällä hyvä ruoka, hyvä palvelu, hyvät esitykset ja hieno miljöö. Koko ilta koostuu kokonaisuudesta, mikään ei saa mennä pieleen. Jos joku seikka illassa pettää, jää asiakkaalle huono maku suuhun, sananmukaisesti”, kertoo Vidgren. Ruoka tulee alihankintana juhlapalvelu Remar Oy:ltä, ja se vie Kärkkäisen mukaan kielen mennessään.
”Tärkeintä on, että pääsisimme aina yllättämään asiakkaan – sitä ei aina sitten tiedäkään, että miten”, sanoo Vidgren iskien silmää.