Tapion matineasarjan maistuva kymppikassi

JOENSUU – Terrence Malickin The Tree of Life ja Lars von Trierin Melancholia lienevät isoimmat ja odotetuimmat nimet Tapion 16. syyskuuta käynnistyvässä syksyn elokuvamatineasarjassa. Sarja aloitetaan Mark Romanekin Ole aina luonani –elokuvalla, joka perustuu Kazuo Ishiguron rakkaudesta, menetyksestä ja salatuista totuuksista kertovaan romaaniin.
Gérard Depardieu ja veteraaninäyttelijätär Gisèle Casadesus tähdittävät ihastuttavaa ranskalaisdraamaa Päiväni Margueritten kanssa. Rob Epsteinin ja Jeffrey Friedmanin ohjaus Howl- Huuto on elokuva Allen Ginsbergistä ja hänen maailmankuulusta runokokoelmastaan ”Huuto”. Julie Bertucellin ohjaama Australian maisemia juhlistava Puu perustuu Judy Pascoen romaaniin ja kertoo nuoren perheen raskaasta menetyksestä ja siitä selviytymisestä. Oliver Schmizin ohjaama Elämä ennen kaikkea, perustuu menestysromaaniin ”Chanda’s Secret”. Se on humaani draama nuoresta tytöstä, joka taistelee uskomuksia pelkoa ja häpeää vastaan aidsin runtelemassa kotikylässään.

Lapsensa menettäneiden vanhempien surutyötä käsitellään John Cameron Mitchellin draamassa Rabbit Hole – Takaisin elämään. François Ozon on ohjannut Catherine Deneuven tähdittämän ranskalaiskomedian Potiche- Aivovaimo. Se on viehättävä ranskalaiskelokuva alistuvan edustusvaimon noususta karismaattiseksi tehtaanjohtajaksi.
”Mustalla huumorilla maustettu romanttinen toimintatragedia”. Siinä moniselitteinen kuvaus Álex de la Iglesian ohjaamasta moniselitteisestä espanjalaiselokuvasta Viimeinen sirkus.

Lisätietoa matineasarjasta saa Savonkinojen verkkosivuilta: http://www.savonkinot.fi