Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Saksalaisen elokuvan viikko / German film week

21.4.2015 klo 16:30 - 24.4.2015 klo 18:00

| 4 €

Saksalaisen elokuvan viikolla esitetään jälleen sarja tuoreita saksalaisia elokuvia, joita ei ole aiemmin nähty Suomen valkokankailla. Elokuvaviikon järjestää Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys yhteistyössä Goethe-Institut Finnlandin, Savon Kinot Oy:n, Joensuun kaupungin ja Joensuun tiedeseuran kanssa.
Elokuvaviikkoa vietetään Joensuussa 21.–24.4. Liput näytöksiin vain 4€. Elokuvissa on englanninkielinen tekstitys. Liput myynnissä Tapiossa, myös verkkosivujen kautta.

Der deutsche Freund (My German Friend) (2012)
Ohjaaja: Jeanine Meerapfel
Kesto: 100min
Tiistai 21.4. klo 16:30, Sali 3, K12
1950-luvun Buenos Airesissa elää Euroopasta paenneita juutalaisia ja natseja rintarinnan. Sulamitin, saksan-juutalaisten emigranttien tyttären, ja naapurissa asuvan Friedrichin välille kehittyy aivan erityinen suhde. Pojan saatua tietää isänsä natsimenneisyydestä hän lähtee Saksaan ottamaan selvää asioista. Sulamit seuraa häntä, mutta huomaa pian, ettei rakkaudella ole sijaa pojan poliittisesti aktiivisessa elämässä. Päätettyään opintonsa tyttö menee töihin ja aloittaa suhteen yliopistossa assistenttina toimivan Michaelin kanssa. Friedrich liittyy argentiinalaiseen sissiliikkeeseen ja katoaa jäljettömiin. Sulamit ei voi unohtaa poikaa, vaan lähtee hänen peräänsä. Etsinnät vievät hänet aina syvimpään Patagoniaan asti.

Jack (2014)
Ohjaaja: Edward Berger
Kesto: 102 min
Keskiviikko 22.4. klo 16:30, Sali 3, K12
Jack on kymmenvuotias ja tullut koulukotiin vasta hiljattain. Hän odottaa innolla kesäloman alkua, mutta viimeisenä koulupäivänä häntä ei tullakaan hakemaan. Äiti Sanna on yksinhuoltaja, jolla on vaikeuksia pärjätä kahden lapsen kanssa. Jack joutuu jäämään koulukotiin — kunnes sattuu konflikti, ja Jack pakenee hädissään kotiin. Mutta äiti ei ole paikalla. Jack kiertelee päiväkausia kaupungilla kuusivuotiaan veljensä Manuelin kanssa äitiään kysellen. Lapset jäävät lopulta täysin oman onnensa nojaan. Elokuva kertoo poikien etsinnästä lakonisesti mutta eläytyen ja heidän tuskaansa ymmärtäen.
Elokuva toimii myös Berliini-panoraamana — se vie katsojan bulevardeille ja ruokakauppoihin, yökerhoihin, baareihin ja puistoihin sekä varsinkin sykkivän keskustan ulkopuolelle, kaupungin ankeille laitamille.

Finsterworld (2013)
Frauke Finsterwalder
Kesto: 95 min
Torstai 23.4. klo 16:30, Sali 3, K12
Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Saksaan, jolla ei tunnu olevan yhtymäkohtaa mihinkään. Se esittäytyy maana, jossa alati paistaa aurinko, lapset käyttävät koulupukua, poliisit kulkevat karhuiksi pukeutuneina ja jalkahoitajat tarjoavat keksejä vanhoille rouville. Taustalla väijyy kuitenkin synkkä todellisuus – ja sinne elokuva vie meidät. Elokuvaa voisi pitää jonkinlaisena vihanjulistuksena Saksalle; silti sen romanttinen tapa kertoa karusta todellisuudesta kiehtoo. Viidessä toisiinsa nivoutuvassa episodissa siirrytään keskitysleiristä erakkoelämään metsässä ja lopulta vanhainkotiin.

Über-Ich und du (2014)
Ohjaaja: Benjamin Heisenberg
Kesto: 93 min
Perjantai 24.4. klo 16:30, Sali 3, K12
Curt on parhaat päivänsä nähnyt, vanhuuden oireista kärsivä huippupsykologi, joka kieltäytyy ponnekkaasti muuttamasta tyttärensä hoteisiin. Silloin astuu sopivasti kuvioihin Nick — nuori mies, joka etsii paikka piiloutua velkojiltaan. Miesten erikoislaatuisesta suhteesta kehittyy pian symbioosi, joka ei ole pelkästään tarkoituksen sanelemaa yhteiseloa. Curtille Nick on täydellinen tutkimuskohde ja hän alkaa soveltaa mieheen omaa terapiaansa vasten tämän tahtoa. Curtin kirjaston arvoteokset taas näyttävät tarjoavan Nickille lupaavan mahdollisuuden tienata vähän käteistä. Mutta terapia alkaa vaikuttaa ja tilanne mutkistuu. Tämän double-trouble-komedian omalaatuiset päähenkilöt ja hienot näyttelijäsuoritukset tekevät vaikutuksen.

German Film Week in Joensuu.
All films have english subtitles. Tickets 4€.

Der deutsche Freund (My German Friend) (2012)
Jeanine Meerapfel
Tue 21.4. at 16:30
Sulamit, the daughter of Jewish emigrants from Germany, is growing up in Buenos Aires in the 1950s. As a young girl Sulamit meets Friedrich, a young German boy, whose family lives in the house directly opposite. They quickly become close. When Friedrich learns that his father was a high-ranking officer in the SS, he breaks with his family and goes to Germany. He soon joins the German student movement. Sulamit follows him a few years later. But she realises that he is so politically engaged that there is little room for their love.

Jack (2014)
Edward Berger
Wed 22.4. at 16:30
For 10 year-old Jack, having a family is the most important thing in the world. Then, one day, his mother disappears. Together with his younger brother, he embarks on a journey to find her.

Finsterworld (2013)
Frauke Finsterwalder
Thu 23.4. at 16:30
A number of individuals in Germany whose lives are connected in some ways, and all of them have dark sides which may shock us to the core.

Über-Ich und du (2014)
Benjamin Heisenberg
Fri 24.4. at 16:30
Curt is an old and tired psychologist who cheers up when he meets Nick, a young man who tries to escape his problems.

Tickets can be bought in advance from Tapio (also from their website http://www.savonkinot.fi/)

Tiedot

Alkaa:
21.4.2015 klo 16:30
Loppuu:
24.4.2015 klo 18:00
Hinta:
4 €
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/467765723375395/

Järjestäjä

Pohjois-Karjalan alueellinen elokuvayhdistys ry
Kotisivu:
www.pkey.fi