Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansankeittiö

23.9.2016 klo 13:00

| Ilmainen

Teemme valmisteluja Kansankeittiön SLOW FOOD -kattaukseen keskiviikkona 14.9. klo 14-18 Botanialla.

Varsinainen SLOW FOOD -iltapäivä ja NORDIC CHAI-seremonia järjestetään Laiturilla 23.9. klo 13-17 osana jakamistalouden viikkoa, mutta ruoanlaitto on hyvä aloittaa jo kymmentä päivää aiemmin niin ehdimme porukalla mm:

• purkittaa iso ruukullinen kesän villivihanneshapatetta peston raaka-aineeksi (kuvassa)
• laittaa oraita kasvamaan
• tehdä n. 10 päivän pikahapate Kansankeittiö-iltapäivää varten
• mahdollisuuksien mukaan laittaa alulle myös juureen leivottua leipää
• suunnittelemaan SLOW FOOD -kattauksen ja NORDIC CHAI-seremonian ruokalistaa ja raaka-aineita

Osallistuminen on vapaaehtoista, mutta olisi erittäin suotavaa jos mahdollisimman moni ruokailija pääsisi jo keskiviikkona valmisteluvaiheisiin osallistumaan. Luodaan yhdessä uutta ja virkistävää ruokakulttuuria kaupunkiin!

Paikalle saa kernaasti tuoda hapatettavaksi tahi hillottavaksi sopivia aineksia kuten kaalia, porkkanoita, kesäkurpitsoita, sipuleita, muita juureksia tai lehtivihanneksia, sekä metsän antimia kuten sieniä ja marjoja. Myös tyhjät, puhtaat lasipurkit edistävät asiaamme.

Perjantaina 23.9. voidaan tarjoamme vapaaehtoismaksuperiaatteella raakaruokapainotteisia annoksia myös tapahtuman vieraille ja vietämme pohjoisen luonnon antimilla ryyditettyä teeseremoniaa. Iltapäivän tarkoituksena on kohottaa vointia ja mielialaa arkiviikon jälkeen ja nostattaa tunnelmia viikonloppua kohden yhdessä tehden, lähiympäristön antimista ja hyvästä seurasta nautiskellen.

Tapahtuma on osa Jakamalla parempi arki -teemaviikkoa. Katso koko ohjelma osoitteesta www.facebook.com/events/1759642714300377/

Viikon järjestäjinä: Ilmastotorilta eväitä vähähiilisyyteen -hanke, Kulttuurikahvila Laituri, Kohtuusliike, Ekoimpulssi ja jakamistalouden aktiivit.

Tiedot

Päivämäärä:
23.9.2016
Aika:
13:00 - 17:00
Hinta:
Ilmainen
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
www.facebook.com/events/293407167705824/