Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

HOME IS WHERE

19.4.2016 klo 18:00

Tässä ti 19.4.2016 klo 18.00 uusi esitys Satamankulmaan, laitako Satamankulman kalenteri, FB event, Savon Sanomat,Uljas,Tahko ( otako vaikka aikaa sitten, paljon menee, osaa jatkossa tuota työaikaa resurssoida .)

Home is where käsittelee kotia ja kodin rakennusta. Taustamateriaalia esitykseen on saatu mm. haastattelemalla turvapaikanhakijoita Joutsenon vastaanottokeskuksessa. Esityksessä ei kuitenkaan käytetä suoranaisesti kenenkään henkilökohtaisia kokemuksia tai tarinaa, vaan se käsittelee kodin ja kotiutumisen eri puolia kepeydellä ja absurditeetilla höystettynä. Se on suunnattu aikuisyleisölle, mutta sopii visuaalisuutensa ja humoristisuutensa puolesta myös lapsille. Tähän mennessä esitys on saanut kauttaaltaan hyvän vastaanoton hyvin erilaisten yleisöjen keskuudessa.

Esityksen toteuttavat ranskalainen, Lappeenrannassa nykyään asuva esiintyjä/nukketeatteritaiteilija Perrine Ferrafiat sekä äänisuunnittelija/muusikko Olli-Pekka Jauhiainen. Esityksen on ohjannut nukketeatteritaiteilija Maija Linturi ja visuaalisesta suunnittelusta vastaa liettualainen skenografi Sarune Peciukonyte. Esitys kestää n. 50 minuuttia.

Lisätietoja, kuvia ja videoita esityksestä löytyy kotisivuiltamme: http://homeiswhereperform.wix.com/home

Kalteva Company on visuaaliseen teatteriin keskittyvä ammattilaisryhmä, joka haluaa viedä esityksiään uusille yleisöille ja paikkoihin, joissa pääsy kulttuuritapahtumiin ei ole itsestään selvää. Aiemmilla esityksillä olemme kiertäneet mm. vanhainkoteja, Etelä- ja Pohjois-Savon pitäjiä, ja vastaanottokeskuksia. Home is where –esityksen kohdeyleisöä ovat ensisijaisesti ihmiset, jotka ovat joko juuriltaan revittyjä kuten vastaanottokeskusten asukkaat tai hyvin ”juurtuneita”, kuten maaseutupitäjien asukkaat usein ovat. Esityksen on tarkoitus toimia myös eräänlaisena viestikapulana näiden eri yleisöryhmien välillä.

Kalteva Companyn kotisivut löytyvät täältä: www.kalteva.net

Yhteistyössä Pohjois-Savon taidetoimikunta ja Design Week Kuopio.

Tiedot

Päivämäärä:
19.4.2016
Aika:
18:00 - 21:00

Järjestäjä

Pohjois-Savon Taidetoimikunja ja Kuopio Design Week