Tapahtuma painottaa lähimetsien tärkeyttä

JOENSUU – Keskustelu ja musiikki kaikuvat Kanervalan lähimetsissä 28. helmikuuta. Savo-Karjalan luontopiiri järjestää koko perheen metsätapahtuman Partiolaisten retkeilymajalla ja sen lähiympäristössä kello 12 alkaen.

Keskustelun lähimetsien merkityksistä luonnolle ja kaupunkilaisille alustavat Harri Hölttä ja Tuomo Lindholm. Hölttä on myös Vihreiden ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Partiolaisten majassa kuullaan musiikkia muun muassa Uuna Kainulaisen esittämänä. Tarjolla on kasviskeittoa, lettuja ja mehua.

Tapahtuma toimii samalla Luonto-Liiton valtakunnallisen Lähimetsät haltuun –kampanjan paikallisena avauksena. Tavoitteena on nostaa esiin lähimetsien tärkeyttä luonnon monimuotoisuuden ja ihmisten hyvinvoinnin kannalta.

”Rakentaminen ja hakkuut uhkaavat suurta osaa kaupunkien ja kuntien omistamista metsistä. Lähimetsiä koskevan päätöksenteon tulee olla aidosti avointa, osallistavaa ja asukkaiden mielipiteet huomioivaa, ja lähimetsien merkitys metsälajistolle on tunnustettava”, Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtaja Kukka Kyrö sanoo.

Kampanjan suojelijoina toimivat kirjailija Anni Kytömäki sekä juontaja, toimittaja Mikko ”Peltsi” Peltola.