Tanssiesitys tutkii lapsen suhdetta aikuisuuteen

JOENSUU – Varjoleikkivalo tutkii lapsen ja lapsuuden suhdetta aikuisen ja aikuisuuden maailmaan Joensuun Taidekeskus Ahjossa 25. huhtikuuta. Teoksen idean äitinä on toiminut joensuulainen tanssija Riikka Lindström. Hän on vastannut myös ohjauksesta. Toteutuksessa näkyy silti vahvasti myös työryhmän kahden muun tanssijan, Alina Leonidchenkon ja Anna Venäläisen kädenjäljet. Videoprojisoinnin, graafisen suunnittelun ja äänimaailmat on tehnyt Selina Tuomaala.

Työprosessin aikana Lindström, Leonidchenko ja Venäläinen ovat lähteneet yhdessä tutkimusmatkalle lapsuuden ja aikuisuuden maailmoihin, sukeltaen muistoihinsa kehossa ja mielessä. He ovat etsineet vastauksia kysymyksiin, millainen lapsi elää meissä ja millaisia käsityksiä meillä on lapsuudesta ja aikuisuudesta.
” Tanssiteos tavoittelee luovan leikin tilaa, leikin voimaa ja iloa, jossa turha kriittisyys ja ryppyotsaisuus unohdetaan ja mitä vaan voi ilmaantua esiin kuin tyhjästä. Esitys täyttyy leikkisästä luomisen ilosta, absurdista huumorista ja herkästä läsnäolosta”, tekijät kertovat.

Materiaalina ja työtapoina on käytetty kolmikon muistoja lapsuuden mielen- ja ruumiinliikkeistä, tulkintoja käsitteistä lapsi ja aikuinen, improvisaatiota, kirjoitusta, keskusteluja, luovaa leikkiä ja sen hahmottamista koreografian muotoon

Varjoleikkivalo Taidekeskus Ahjossa 25. huhtikuuta kello 19 ja Tanssin koulutuksen tiloissa Servossa (Kummunkatu 26, Outokumpu) 28. huhtikuuta kello 18.