Tänään yliopistoilla surupäivä

Tänään on yliopistojen rakenteellisen kehittämisen surupäivä, julistaa Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitto YHL. Mieltä ilmaistaan hiljaisesti kantamalla mustaa nauhaa.
”Kun uutta yliopistolakia valmisteltiin, vakuutettiin, että yliopistojen toimintaedellytykset varmistetaan ja että ne tulevat harjoittamaan entistä parempaa henkilöstöpolitiikkaa”, YHL:n puheenjohtaja Kerttu Pellinen toteaa.
”Tätäkö on fantastinen yliopistouudistus – kengänkuvaa takalistoon – Mauri on tehnyt tehtävänsä yliopistomuutoksen toteuttamisessa, Mauri saa mennä?”

Oulussa irtisanottiin lähes 70 henkilöä ja kymmeniä määräaikaisia työsopimuksia jätetään uusimatta. Paketin täydentävät vapaaehtoiset eläkeratkaisut.
Itä-Suomen yliopistossa vähennetään ilmeisesti 80 henkilötyövuotta. Irtisanottavien määrä ei vielä ole selvillä. Yliopiston hallitus kokoontuu tänään päättämään asiasta.

 • Frank

  Ei se uudistus tosiaan niin ”fantastinen ollutkaan”:

  http://www.tieteentekijoidenliitto.fi/news/578

  Ja ’yllättäen’ tyytymättömyys on suurinta siellä, missä ”uudistus” huonoiten hoidettiin: Täällä Itä-Suomen ylopistosssa. M.O.T. :-(

 • Frank

  Omertà: vaikene tai kuole…
  Eipä näy yliopistomme taaskaan mitenkään kommentoivan tutkimuksen tulosta jota on käsitelty valtakunnallisessakin mediassa. Kuin vesi hanhen selästä valuu kritiikki teflon-pintaisen UEF-hallintomme pinnalta. Tai ehkä siellä laitetaan kädet silmiin, sormet korviin ja lällätetään jyrki-boyn sävelin: ”kaikki-on-niin-fantastista”?

 • Frank

  JA sama linja jatkuu:

  SS/ 13.12.2010

  ”Yliopistot eivät halua julkistaa sijoituksiaan

  Itä-Suomen yliopiston sijoitussuunnitelma on julistettu salaiseksi.

  Yliopistot kertovat niukasti sijoitustoiminnastaan. Ääripää on Itä-Suomen yliopisto, joka on julistanut salaiseksi koko sijoitussuunnitelman.

  – Näin ei voi olla, sanoo julkisuuslain asiantuntija, professori Olli Mäenpää.

  (http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/salkut-salassa/627232)